Guvernul a intrat în ședință, online, să repare o eroare materială la o anexă din OUG cu noile măsuri de plafonare și compensare

Publicat pe Categorii Flux energetic, Info Legislativ
Prima Pagina Actual Flux energetic Guvernul a intrat în ședință, online, să repare o eroare materială la o anexă din OUG cu noile măsuri de plafonare și compensare

Guvernul Ciucă s-a reunit astăzi, 26 ianuarie, în Ședință în format online pentru a repara o greșeală comisă la o anexă la OUG adoptată cu o zi înainte privind noile măsuri de sprijin pentru consumatori.

Tema ședinței de guvern, așa cum apare pe site-ul Guvernului: îndreptare eroare materială – neconcordanță între conținutul corpului principal și anexă, în conformitate cu noile plafoane la gaze naturale, din OUG pentru modificarea și completarea OUG nr. 118/2021 privind stabilirea unei scheme de compensare pentru consumul de energie electrică și gaze naturale pentru sezonul rece 2021-2022, precum și pentru completarea OG nr. 27/1996 privind acordarea de facilități persoanelor care domiciliază sau lucrează în unele localități din Munții Apuseni și în Rezervația Biosferei Delta Dunării, proiect aprobat în cadrul ședinței Guvernului din 25 ianuarie 2022. 

Ședința nu a durat mult. Iată ce transmite Guvernul: „Îndreptarea erorii din Anexă a vizat majorarea volumului total de consum gaze naturale de 1.000 mc plus max. zece la sută, de la 1.100 la 1.200 plus o abatere 10 la sută, în total 1.320 mc”. S-a greșit la calcule, care însă au legătură cu compensarea care se aplică la consumatori.


Publicat de

Redacția

Echipa InvesTenergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *