Guvernul a simplificat modul de aplicare a schemelor de ajutor de stat pentru companii mari

Publicat pe Categorii Flux energetic
Prima Pagina Actual Flux energetic Guvernul a simplificat modul de aplicare a schemelor de ajutor de stat pentru companii mari

Guvernul a aprobat Hotărârea de guvern ce modifică Hotărârea Guvernului 807/2014  privind schema de ajutor de stat pentru companii mari, „investiţii care vin de la zero în România sau extinderea unor investiţii actuale”, a anunțat ministrul Finanțelor, Florin Cîțu.

 „Modificările avute în vedere se concentrează pe flexibilizarea accesului la finanţare a operatorilor economici. Am prelungit perioada în care se pot emite acorduri pentru finanţare până în anul 2023, corespunzător perioadei de valabilitate a Regulamentului 651 din 2014”, a afirmat ministrul Florin Cîțu, citat de Agerpres.

Pelungirea  până în 2028 a perioadei în care se poate efectua plata ajutorului de stat s-a decis ţinându-se cont de faptul că perioada de implementare a investiţiei poate fi mai mare de trei ani de zile. S-au eliminat modalităţile de stabilire a cheltuielilor eligibile, introducerea posibilităţii depunerii unor documente şi în variantă electronică, uniformizarea stabilirii termenelor de zile lucrătoare în MFP,  a anunțat Cîțu.

O altă schemă de ajutor de stat  a fost modificată și  aprobată prin HG nr. 332/2014  în vederea flexibilizării accesului la finanţare a operatorilor economici. A fost prelungită perioada în care se pot emite acorduri de finanţare până în anul 2023, apoi la fel prelungirea până în 2028, creşterea numărului de noi locuri de muncă create, de la 10 la 100, pentru a încuraja investiţiile cu impact în economie, a spus ministrul Finanțelor, citat de Agerpres.


Publicat de

Redacția

Echipa InvestEnergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.