Programul de iarnă, actualizat. Sprijin pentru producerea de energie hidro

Publicat pe Categorii Flux energetic
Prima Pagina Actual Flux energetic Programul de iarnă, actualizat. Sprijin pentru producerea de energie hidro

Guvernul a adoptat, la propunerea Ministerului Energiei, o Hotărâre de Guvern prin care o cantitate suplimentară de apă din lacurile de acumulare ale hidrocentralelor va fi folosită pentru producerea de energie electrică. Măsura vine ca urmare a diminuării rezervelor de apă din lacurile de acumulare, cauzată de consumurile-record înregistrate în cursul lunii ianuarie 2017. Astfel, prin această Hotărâre, volumul de apă din lacurile de acumulare care poate fi folosit la producerea energiei electrice crește de la 25,8%, la 28,4%, se precizează într-un comunicat al Ministerului Energiei.

hidroel

”După un vârf de consum de energie electrică precum cel din luna ianuarie, am considerat firesc să actualizăm programul de iarnă, strict ca o măsură preventivă și de siguranță a sistemului pe tot parcursul sezonului rece. Datele la zi, pe care le-am analizat în Comandamentului săptămânal de iarnă, confirmă stabilitatea sistemului energetic, atât în România, cât și în Europa, țara noastră reușind să acopere integral consumul intern dar și să contribuie la stabilitatea în regiune”, a afirmat Robert Tudorache, Secretar de Stat în Ministerul Energiei.

Totodată, Hotărârea de Guvern adoptată astăzi, prevede ca trei producători de energie electrică și termică  – Electrocentrale Galați, Electrocentrale București, Veolia Energie Prahova – să își asigure stocuri de păcură până la 31 martie 2017, față de 15 februarie 2017, cum era prevăzut în Programul de iarnă 2016-2017. Cei trei producători vor folosi păcura pentru producerea energiei doar în cazul în care Operatorul sistemului național de transport al gazelor naturale consideră necesar, potrivit comunicatului ministerului.

 


Publicat de

Redacția

Echipa InvestEnergy

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *