Guvernul Cioloș va elabora un plan de investiţii pe zece ani

Publicat pe Categorii Flux energetic
Prima Pagina Actual Flux energetic Guvernul Cioloș va elabora un plan de investiţii pe zece ani

Noul Guvern condus de premierul Dacian Cioloş intenționează să elaboreze un plan de investiţii pe zece ani, aprobat de toate partidele politice şi cu consultarea mediului privat, a specialiştilor şi a societăţii civile, se menționează în Programul de guvernare.

„Realizarea unui plan de investiţii pentru următorii 10 ani, având consensul întregii clase politice, a unei strategii naţionale de dezvoltare care să cuprindă obiective finanţate atât din fonduri europene cât şi din bugetul de stat, întocmit cu consultarea mediului privat, societăţii civile, ministerelor de resort, specialiştilor recunoscuţi la nivel naţional şi internaţional”, este unul dintre obiectivele economice a Cabinetului Cioloș.

Programul de guvernare mai prevede ca „gestionarea integrată a companiilor de stat să se facă prin intermediul unei singure structuri administrative”, fără să dea detalii pe acest subiect. Documentul face referire şi la „continuarea procesului de restructurare şi eficientizare” a activităţii companiilor în care statul deţine controlul, precum şi la implementarea principiilor de guvernanţă corporativă.

Premierul desemnat Dacian Cioloş a transmis Parlamentului programul său de guvernare, care are 13 pagini şi este împărţit în trei capitole mari: viziune, priorităţi, plan de măsuri.


Publicat de

Redacția

Echipa InvesTenergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *