Guvernul a decis: Reprezentanţii statului în AGA nu vor mai fi plătiți

Publicat pe Categorii Flux energetic
Prima Pagina Actual Flux energetic Guvernul a decis: Reprezentanţii statului în AGA nu vor mai fi plătiți

Reprezentanţii statului în Adunările Generale ale Acţionarilor din companiile unde statul este acţionar majoritar nu vor mai fi retribuiți. Guvernul a aprobat Ordonanţa de Urgenţă (OUG) în acest sens, în ședința de astăzi.

”Guvernul a aprobat în acest sens o ordonanţă de urgenţă care modifică şi completează Ordonanţa Guvernului 26/2013 privind întărirea disciplinei financiare la nivelul unor operatori economici la care statul sau unităţile administrativ-teritoriale sunt acţionari unici ori majoritari sau deţin direct sau indirect o participaţie majoritară”, se precizează în comunicatul Executivului.

Măsura a fost motivată prin faptul că trebuie să se asigure “un tratament egal între acţionarii unei societăţi”, dar şi prin faptul că societăţile listate au un număr foarte mare de acţionari, iar remunerarea acestora ar fi dificilă.

În OUG se menționeazăcă statul şi unităţile sale administrative, în exercitarea calităţii de acţionar la firmele la care deţin acţiuni direct sau indirect, acordă mandate cu titlu gratuit reprezentanţilor săi în adunările generale ale acţionarilor acestor companii.


Publicat de

Redacția

Echipa InvestEnergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.