Guvernul Republicii Moldova a aprobat compensarea facturilor la energie și gaze pentru consumatorii casnici

Publicat pe Categorii Flux energetic, Stiri externe
Prima Pagina Actual Flux energetic Guvernul Republicii Moldova a aprobat compensarea facturilor la energie și gaze pentru consumatorii casnici

Guvernul Republicii Moldova a decis să acorde sprijin consumatorilor casnici pe perioada iernii pentru plata facturilor la energie electrică și gaze naturale.

Potrivit proiectului de lege aprobat, Guvernul va compensa diferența de tarif pentru consumul de gaze, în perioada noiembrie 2021-martie 2022, după cum urmează: pentru primii 50 metri cubi consumați, vor fi compensate 67% din diferența dintre prețul din luna de facturare și cel din luna octombrie 2021, iar pentru următorii 100 metri cubi consumați  – 50% din diferența respectivă. De aceste compensații vor beneficia circa 746 mii de consumatori casnici.

În ceea ce privește compensațiile la energia termică, pentru prima gigacalorie consumată, Guvernul va compensa 67% din diferența dintre prețul din luna de facturare și cel din luna octombrie 2021.

Pentru implementarea proiectului, în proiectul de lege privind modificarea legii bugetul de stat pentru anul 2021 nr. 258/2020, sunt prevăzute cca. 210 milioane lei și concomitent în proiectul Legii bugetului de stat pentru anul 2022, cca. 900 milioane lei, se specifică în comunicatul Guvernului Republicii Moldova.


Publicat de

Redacția

Echipa InvestEnergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.