Guvernul va compensa facturile la electricitate pentru românii cu venituri medii sau consum mediu de la 1 noiembrie

Publicat pe Categorii Electrica si termica, Energie, Flux energetic, Info Consumatori
Prima Pagina Energie Electrica si termica Guvernul va compensa facturile la electricitate pentru românii cu venituri medii sau consum mediu de la 1 noiembrie

Începând cu 1 noiembrie, Guvernul va compensa facturile la electricitate pentru românii cu venituri medii sau consum mediu, a afirmat ministrul Energiei, Virgil Popescu, după întâlnirea cu premierul Florin Cîțu și reprezentanți ai ANRE, Transelectrica și Consiliul Concurenței.

„Pe lângă compensarea consumatorilor vulnerabili, vrem să compensăm consumatorii până la venitul mediu sau consumului mediu pe durata întregii ierni”, a precizat ministrul Popescu, citat de Agerpres.

„Acum calculăm impactul bugetar, dar sursa de finanţare este clar impozitul pe venitul suplimentar din dereglementarea preţului gazelor, iar din estimările noastre sumele sunt de două ori mai mari decât anul trecut, întrucât şi preţul este mai mare, impozitul pe dividende al companiilor unde statul este acţionar şi nu uitaţi că de la Hidroelectrica statul are acel dividend suplimentar de 800 de milioane de lei încă nevirat şi care este ţinut ca sursă de finanţare pentru compensarea la electricitate”, a explicat ministrul sursa banilor pentru compensarea facturilor.

Virgil Popescu a vorbit despre mecanismul de compensare: „Dacă vorbim de compensare la nivelul venitului mediu vorbim de un procent pentru toţi cei care au un venit mediu în România, iar dacă vorbim de compensare în funcţie de consumul mediu, vorbim de un număr de kWh din factură. Lăsaţi-ne să finalizăm toate datele”.


Publicat de

Redacția

Echipa InvestEnergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.