Haos la Ministerul Energiei. A rămas fără ministru și un secretar de stat. Marius Dumitrașcu a fost eliberat din funcție, la cerere. Premierul Dăncilă nu mai vrea un minister al Energiei, acesta urmând să fie înghițit de Ministerul Economiei!

Publicat pe Categorii Energie
Prima Pagina Energie Haos la Ministerul Energiei. A rămas fără ministru și un secretar de stat. Marius Dumitrașcu a fost eliberat din funcție, la cerere. Premierul Dăncilă nu mai vrea un minister al Energiei, acesta urmând să fie înghițit de Ministerul Economiei!
  • Angajații ministerului nu au primit astăzi salariile pentru că nu are cine să semneze pentru acestea! Fostul ministru Anton Anton nu a lăsat înlocuitor, desemnat prin ordin
  • Fostul ministru al Energiei, Răzvan Nicolescu: Desființarea Ministerului Energiei ar fi o mare greșeală de organizare instituțională … Organizarea cea mai potrivită pentru România este crearea Ministerului Energiei și Schimbărilor Climatice

Ministerul Energiei nu are ministru și, mai nou, a rămas și fără un secretar de stat. Ba, mai mult, este posibil să nu mai fie acest minister! Potrivit informațiilor din presă, Premierul Viorica Dăncilă ar dori un nou Guvern, cu maximum 19 ministere, Ministerul Energiei urmând să fie înghițit de Ministerul Economiei, potrivit unor informații media.

Răzvan Nicolescu, Energy&Resources Industry Leader Deloitte Central Europe și fost ministru al Energiei, a declarat, citat de financialintelligence.ro: „Desființarea Ministerului Energiei ar fi o mare greșeală de organizare instituțională…Organizarea cea mai potrivită pentru România este crearea Ministerului Energiei și Schimbărilor Climatice prin preluarea de către actualul minister al energiei a direcției generale pentru schimbări climatice de la ministerul mediului. Sub administrarea Ministerului Energiei nu ar trebui să fie decât companiile de infrastructură : Transgaz, Transelectrica, Conpet și Oil Terminal.De asemenea, în subordinea ministerului energiei ar trebui să treacă Agenția Nucleară și de Deșeuri Radioactive și Autoritatea Privind Securitatea Operațiunilor Offshore”.

Marius Dumitrașcu,  numit Secretar de Stat în Ministerul Energiei în locul lui Robert Tudorache, în urmă cu câteva luni,  a fost eliberat din funcție, la cerere. Ordinul semnat de premierul Viorica Dăncilă a fost publicat în Monitorul Oficial din data de 9 septembrie 2019.

Având în vedere Cererea domnului Marius Dumitrașcu înregistrată la Cabinetul prim-ministrului cu nr. 5/5.367 din 27 august 2019, în temeiul art. 29 și al art. 31 lit. d) din Ordonanța de urgență a Guvernului nr. 57/2019 privind Codul administrativ, prim-ministrul emite prezenta decizie: “La data intrării în vigoare a prezentei decizii, domnul Marius Dumitrașcu se eliberează, la cerere, din funcția de secretar de stat la Ministerul Energiei. DECIZIE nr. 217 din 9 septembrie 2019 pentru eliberarea, la cerere, a domnului Marius Dumitrașcu din funcția de secretar de stat la Ministerul Energiei”.

Au început să apară probleme în minister. Angajații nu au primit astăzi salariile pentru că nu are cine să semneze pentru acestea! Fostul ministru Anton Anton nu a lăsat înlocuitor, desemnat prin ordin.


Publicat de

Redacția

Echipa InvesTenergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *