Hartă interactivă Transelectrica: Rețeaua Electrică de Transport va integra capacități noi de producție de 11.500 MW în 2030

Publicat pe Categorii Electrica si termica, Energie, Flux energetic
Prima Pagina Energie Electrica si termica Hartă interactivă Transelectrica: Rețeaua Electrică de Transport va integra capacități noi de producție de 11.500 MW în 2030

Rețeaua electrică de transport poate integra suplimentar o capacitate de producție de 8.900 MW. În anul 2025, aceasta va crește la 10.530 MW, iar în 2030 vom avea o capacitate disponibilă de 11.500 MW. Până în 2030, prin implementarea investițiilor aflate în derulare, se va înregistra o creștere cu 2.600 MW a capacității actuale de racordare la rețea, susține Transelectrica.

Prima platformă interactivă cu informații actualizate despre capacitatea de racordare la RET a noilor unități de producție este disponibilă începând de miercuri 15 decembrie 2021, pe website-ul Transelectrica.Transelectrica publică astfel datele referitoare disponibilitatea de racordare la RET.

Aceste informații sunt accesibile pe website-ul Transelectrica în formatul unei hărți interactive, care vizează anul 2021, precum și previziunile anilor 2025 și 2030, raportate la evoluțiile proiectelor de dezvoltare și consolidare a infrastructurii energetice de transport. Datele sunt prezentate pentru 10 regiuni ale țării, cu referire inclusiv la cererile de racordare existente, aflate în diferite etape de prelucrare, și vor fi actualizate în permanență.

„În contextul preocupării generale atât la nivel european, cât și la nivel național privind realizarea tranziției către o economie fără emisii de carbon, Compania Națională de Transport al Energiei Electrice Transelectrica SA își orientează acțiunile spre dezvoltarea infrastructurii energetice în sensul creșterii capacității de integrare a noilor unități de producție. Pentru a facilita conturarea unui mediu predictibil în sfera investițiilor pentru generarea energiei electrice, operatorul național de transport și sistem pune la dispoziția publicului interesat date referitoare la capacitatea rețelei de transport de a racorda unități noi de producție, în funcție de regiuni diferite ale țării”, precizează compania.

„Demersul de transparentizare inițiat de Transelectrica vine în întâmpinarea aplicării prevederilor proiectului de ordin al ANRE privind publicarea datelor despre capacitatea de instalare și racordare la rețea a unităților de generare a energiei electrice”, mai arată Transelectrica.


Publicat de

Redacția

Echipa InvestEnergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *