Havrileț: Prețul energiei scade cu 3-5% din ianuarie 2016, tarifele de distribuție se reduc cu 8%!

Publicat pe Categorii Flux energetic, Info Consumatori
Prima Pagina Actual Flux energetic Havrileț: Prețul energiei scade cu 3-5% din ianuarie 2016, tarifele de distribuție se reduc cu 8%!

havrilet

Prețului energiei electrice la consumatorul final ar putea scădea cu 3-5% de la 1 ianuarie 2016, a declarat, marți, Niculae Havrileț, președintele Autorității Naționale de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE). Scăderea este pusă pe seama distribuitorilor, șeful ANRE anunțând o reducere a tarifelor la distribuție cu 8%.

„În acest an, s-au înregistrat niște elemente pozitive: a crescut consumul de energie electrică cu câteva procente, avem o evoluție a ratei de inflație favorabilă. Aceste două lucruri coroborate vor aduce, cu siguranță, un aspect pozitiv la fixarea prețului energiei electrice la consumatorul final”, a precizat Niculae Havrileț, prezent la Conferința anuală a Asociației Furnizorilor de Energie Electrică din România (AFEER).

„Deocamdată este o veste și pentru noi pentru că nu știam de procent sau de intenția Autorității de Reglementare de a reduce tarifele. Din ce am înțeles, la o primă analiză a dosarelor sau a informațiilor transmise de operatori acesta ar fi concluzia ANRE că ar trebui să scadă tarifele de distribuție. Încă nu știm și nu este decizia finală pentru că urmează niște analize mai aprofundate. În orice caz, orice reducere a tarifelor de distribuție și de transport, probabil, care sunt în sarcina Autorității de Reglementare, nu înseamnă automat și o reducere a facturii consumatorului final. Diferența între ceea ce se reduce la consumatorii finali și ceea ce se reduce cu tarifele de distribuție nu poate să fie și probabil că nici nu va fi acesta”, a declarat la rândul său Silvia Vlăsceanu, director general al Federației Asociațiilor Companiilor de Utilități din Energie (ACUE).


Publicat de

Redacția

Echipa InvesTenergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *