Havrileț: Romgaz și Petrom vor să producă hidrogen într-un parc eolian în Dobrogea. Proiect comun

Publicat pe Categorii Flux energetic
Prima Pagina Actual Flux energetic Havrileț: Romgaz și Petrom vor să producă hidrogen într-un parc eolian în Dobrogea. Proiect comun

Romgaz şi Petrom intenționează să dezvolte un proiect comun prin care să producă hidrogen într-un parc eolian în Dobrogea, a anunţat Niculae Havrileţ, secretar de stat în Ministerul Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri, la Forumul Virtual de Energie Verde, potrivit Agerpres.

„Consider că până la jumătatea anului viitor o să avem cel puţin două parcuri eoliene şi/sau solare care vor avea producţie de hidrogen. În primul rând, iniţiativa celor doi mari producători de gaze naturale, care, printr-o acţiune comună, doresc să înfiinţeze prima fermă de producţie a hidrogenului din surse eoliene, în zona Dobrogea. Pentru că tehnologia este foarte scumpă, există o iniţiativă ca acest hidrogen fabricat în premieră să fie utilizat în zona producătorilor de energie electrică din Delta Dunării, întrucât nu sunt permise acolo realizările de conducte de gaze sau alte investiţii din cauza restricţiilor de mediu”, a precizat Havrileţ, citat de Agerpres.


Publicat de

Redacția

Echipa InvesTenergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *