Hidroelectrica a câștigat procesele cu Alpiq Romindustries și Alro

Publicat pe Categorii Business, Flux energetic
Prima Pagina Actual Flux energetic Hidroelectrica a câștigat procesele cu Alpiq Romindustries și Alro

Alpiq Romindustries și Alro Slatina au pierdut procesul cu Hidroelectrica prin care cereau daune de 657 milioane de lei, din cauza neînscrierii în tabelul preliminar al creanțelor întocmit dupa intrarea Hidroelectrica în insolvență.

hidroelctrica

Tribunalul Bucureşti a respins contestaţia formulată de Alpiq RomIndustries împotriva măsurii administratorului judiciar Euro Insol de neînscriere în tabelul preliminar al creanţelor a sumei de 527,79 milioane lei, reprezentând daune solicitate de Alpiq RomIndustries, se precizează într-un comunicat al Hidroelectrica.

Compania Alpiq RomIndustries a solicitat daune pentru diminuarea cantităţii de energie livrată de către Hidroelectrica în perioada septembrie 2011 – aprilie 2012, ca efect al aplicării clauzei de forţă majoră.

„Alpiq RomIndustries şi Alro SA fac parte din categoria traderilor de energie cunoscuţi de publicul larg ca ‘băieţii deştepţi’ de la Hidroelectrica care au beneficiat de contracte preferenţiale încheiate cu producătorul de energie din derularea cărora Hidroelectrica a fost prejudiciată cu 1,1 miliarde de euro”, se menţionează în comunicat.

Reprezentantul administratorului judiciar, avocatul Remus Borza, susţine că Alpiq RomIndustries şi Alro „au tergiversat soluţionarea acestor cauze mai bine de trei ani de zile prin recurgerea la diverse tertipuri avocăţeşti materializate în cereri de amânare, de strămutare, de recuzare ori cereri de probe fără legătură cu obiectul cauzei”. Potrivit acestuia, instanţa a acordat Hidroelectrica, integral, cheltuielile de judecată solicitate în cele două litigii – onorarii expertize, avocaţi, respectiv 68.000 lei în litigiul cu Alpiq şi 61.000 lei în litigiul Alro.

Euro Insol şi Hidroelectrica au fost aparate în instanţă de avocaţii de la Borza şi Asociaţii, respectiv Milos, Dumitru şi Asociaţii. Alro a fost apărată de Ţucă, Zbârcea şi Asociaţii, iar Alpiq RomIndustries de avocaţii de la casa de avocatură Schoenherr


Publicat de

Redacția

Echipa InvesTenergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *