Hidroelectrica a câștigat arbitrajul cu EFT

Publicat pe Categorii Electrica si termica, Energie, Flux energetic
Prima Pagina Energie Electrica si termica Hidroelectrica a câștigat arbitrajul cu EFT

Tribunalul Arbitral constituit la Berna, în Elveția, a dat câștig de cauză Hidroelectrica în procesul cu Energy Financing Team (EFT) AG, prin soluția pronunțată în data de 24 decembrie 2018.

Tribunalul Arbitral a respins integral pretențiile EFT AG în cuantum de 80 milioane Euro (micșorate în cursul procedurii, ulterior apărării formulate de Hidroelectrica, la 42,6 milioane Euro plus dobandă 5% / an începând cu anul 2013), reprezentând despăgubiri ca urmare a pretinsei neexecutări culpabile de către Hidroelectrica a Contractului de furnizare energie electrică încheiat între părți, se precizează într-un comunicat al companiei.

În esență, Tribunalul a reținut că legea aplicabilă dreptului EFT AG la eventuale despăgubiri ca urmare a denunțării Contractului este legea română aplicabilă insolvenței Hidroelectrica, respectiv Legea nr. 85/2006, și nu legea aleasă de parți ca fiind aplicabilă Contractului, respectiv legea elvețiană, cum a susținut EFT. Astfel, în conformitate cu legea determinată ca fiind aplicabilă, Tribunalul a reținut că EFT AG nu este îndreptățită la obținerea despagubirilor solicitate și a respins în integralitate pretențiile EFT în acest sens, se afirmă în comunicat.

Tribunalul Arbitral a obligat, de asemenea, societatea EFT AG să plătească Hidroelectrica 557.256,5 euro, 596.593,6 lei și 9.272,18 CHF cu titlul de cheltuieli de judecată.

Hidroelectrica a fost reprezentată în acest proces arbitral internațional de societățile de avocatură Leaua Damcali Deaconu Paunescu  și  LDDP.


Publicat de

Redacția

Echipa InvestEnergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.