Hidroelectrica a distribuit către acționari 90% din profitul pe 2017. Badea: Am inclus în strategie diversificarea afacerilor, cu precădere în zona energiei verzi

Publicat pe Categorii Business, Esential
Prima Pagina Actual Esential Hidroelectrica a distribuit către acționari 90% din profitul pe 2017. Badea: Am inclus în strategie diversificarea afacerilor, cu precădere în zona energiei verzi

Bogdan Badea, Președinte Directorat:

“Rezultatele financiare excepționale ale Hidroelectrica din anul 2017 ne permit să distribuim către acționari cea mai mare sumă rezultată din dividende, din istoria societății”

Hidroelectrica a distribuit către acționari 90% din profitul obținut în anul 2017. Dividendele aferente ultimului exercițiului financiar se ridică la 1,134 miliarde lei, din care 0,908 miliarde merg către Statul Român, reprezentat de Ministerul Energiei, iar 0,226 miliarde lei către acționarul minoritar, Fondul Proprietatea, potrivit unui comunicat al companiei.

Sumele distribuite sunt cu cca. 10% mai mari decât cele aferente exercițiului financiar precedent și se datorează rezultatelor istorice obținute de Hidroelectrica în anul 2017: 3,254 miliarde lei cifra de afaceri și 1,603 miliarde profit net realizat în condițiile unei EBITDA de 69%.

„Rezultatele financiare excepționale ale Hidroelectrica din anul 2017 ne permit să distribuim către acționari cea mai mare sumă rezultată din dividende, din istoria societății. Performanța companiei este cu atât mai notabilă cu cât a fost obținută, așa cum știm, într-un an cu hidraulicitate scăzută.  Punem aceste rezultate pe seama planului eficient de contractare și pe seama înțelegerii foarte bune a mecanismelor și modului în care funcționează piața de energie. Ne preocupă însă sustenabilitatea pe termen lung a succesului de care se bucură compania, astfel că am inclus în strategie diversificarea afacerilor, cu precădere în zona energiei verzi, fără a pierde însă din vedere și alte oportunități. Producția și vânzările de energie din prima jumătate a lui 2018 ne dau toate motivele să credem că anul în curs va fi unul și mai bun pentru societatea noastră”, a declarat Bogdan Badea, Președintele Directoratului Hidroelectrica.

Compania a produs 9,345 TWh de la începutul anului, până la 30 iunie – cu cca. 20% mai mult față de perioada similară a lui 2017, când au fost produși 7,783 TWh. Reprezentanții companiei se așteaptă la o depășire a recordurilor recordurile în materie de profitabilitate.

Dincolo de hidraulicitatea mai bună, văd aceste performanțe ca rezultat al măsurilor strategice pe care managementul le-a implementat încă din 2017: a fost optimizată schema de personal, au fost regândite planurile de mentenanță astfel încât să nu avem capacități retrase în perioadele de vârf, a mai specificat Badea.

Societatea are programate, pentru anul 2018, investiții în valoare de 109 milioane de euro, cele mai consistente din istoria recentă a companiei. În paralel cu acestea, Hidroelectrica intenționează sa reia finanțarea unora dintre obiectivele cu funcțiuni complexe, investiții care au fost până acum blocate.


Publicat de

Redacția

Echipa InvestEnergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *