Hidroelectrica își diversifică portofoliul de producție. Achiziționează Parcul Eolian Crucea și STEAG Energie România S.R.L.

Publicat pe Categorii Flux energetic, Investitii / Tranzactii
Prima Pagina Actual Flux energetic Hidroelectrica își diversifică portofoliul de producție. Achiziționează Parcul Eolian Crucea și STEAG Energie România S.R.L.

La sfârșit de an, Hidroelectrica anunță achiziția unuia dintre cele mai moderne și mai bine întreținute parcuri eoliene terestre din România. STEAG GmbH și Societatea de Producere a Energiei Electrice în Hidrocentrale Hidroelectrica au semnat, astăzi – 23 decembrie, un acord privind vânzarea acțiunilor STEAG în filialele românești Crucea Wind Farm și STEAG Energie România către Hidroelectrica, în urma unui proces extrem de competitiv care a implicat atât ofertanți locali, cât și internaționali.

Tranzacția se va finaliza în conformitate cu condițiile stipulate în acord.

Hidroelectrica se concentrează pe diversificarea producției prin adăugarea de capacități regenerabile de înaltă calitate în portofoliul său, ca parte a strategiei de dezvoltare recent aprobată a companiei. Compania își reafirmă obiectivul de a rămâne 100% verde pe tot parcursul procesului de diversificare a portofoliului, se precizează într-un comunicat al companiei.

Dezvoltat de STEAG și comandat în 2014, Parcul Eolian Crucea este unul dintre cele mai moderne și mai bine întreținute parcuri eoliene terestre din România, având o capacitate instalată de 108 MW.

Crucea Wind Farm este entitatea care deține parcul eolian Crucea situate în județul Constanța. STEAG Energie România este o entitate de exploatare, întreținere (O&M) și de administrare care oferă serviciile sale exclusiv Crucea Wind Park.

Hidroelectrica este cel mai mare producător de energie regenerabilă din România, fiind principalul furnizor de servicii auxiliare și având un rol important în legătură cu securitatea Sistemului Național de Energie (SEN). În 2019, Hidroelectrica a produs 15,2TWh din cele 209 centrale hidroelectrice în funcțiune, având o capacitate totală instalată de 6,4GW. Cu o cifră de afaceri de 873 milioane EUR, EBITDA de 613 milioane EUR și un profit net de 290 milioane EUR, Hidroelectrica este cea mai mare și cea mai valoroasă companie de stat din România.


Publicat de

Redacția

Echipa InvestEnergy

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *