Hidroelectrica poate angaja avocați pentru achiziția de participații ale Parcului eolian de la Crucea deținut de STEAG. Acționarii și-au dat acordul pentru proiectul Arizona

Publicat pe Categorii Esential, Semnal
Prima Pagina Actual Esential Hidroelectrica poate angaja avocați pentru achiziția de participații ale Parcului eolian de la Crucea deținut de STEAG. Acționarii și-au dat acordul pentru proiectul Arizona
  • Experiența și asistarea cu succes a altor societăți în astfel de achiziții, raportat la activitatea de due diligence, sunt criterii importante în alegerea reprezentantului juridic al Hidroelectrica, potrivit unei Note a Directoratului companiei

Acționarii Hidroelectrica și-au dat acordul pentru achiziționarea de către companie a unor servicii avocațiale de consultanță pentru achiziția de participații și/sau acțiuni ale Parcului eolian de la Crucea deținut de STEAG, în cadrul proiectului Arizona.

Compania are nevoie de avocați pentru activitățile specifice de due diligence, asistență în negocierea și perfectarea contractului de vânzare-cumpărare pentru achiziția participațiilor aferente perimetrului tranzacției, precum și asistență în negocierea și perfectarea contractului de finanțare pentru achiziția proiectului. Experiența și asistarea cu succes a altor societăți în realizarea obiectivelor menționate, raportat la activitatea de due diligence, sunt criterii importante în alegerea reprezentantului juridic al Hidroelectrica, se specifică în documentul companiei.

Hidroelectrica urmărește participarea la procesul de achiziție de participații în cadrul proiectului, potrivit unei Note a companiei prezentate acționarilor. Conform scrisorii de intenție comunicată Hidroelectrica, se urmărește vânzarea de capacități de producție din alte surse regenerabile, respectiv vânzarea de participații și/sau acțiuni ale Parcului eolian Crucea Wind Farm SA.

Centrala Electrică Eoliană Crucea Nord, de 108 MW, este deținută de societatea Crucea Wind Farm. STEAG Energie România este societatea care prestează servicii de operare tehnică și comercială pentru Crucea Wind Farm. Centrala are în componență 36 turbine eoliene, doi stâlpi de măsură a parametrilor meteo, două stații de transformare necesare tarnsportului energiei electrice, cabluri electrice subterane și drumuri de acces la toate obiectivele.

Hidroelectrica are în plan diversificarea portofoliului de producție prin achiziția de capacități de producție din alte surse regenerabile. 

Compania își propune să devină lider regional în generarea de energie regenerabilă, fapt ce o va pune în poziția de furnizor verde, domeniu care este cel mai probabil să fie sprijinit de Uniunea Europeană pe termen lung, susțin reprezentanții companiei.  Este o țintă ambițioasă pe care Hidroelectrica vrea să o îndeplinească prin extinderea și optimizarea activităților desfășurate în sectorul hidroenergetic, diversificarea activităților prin dezvoltarea de capacități de producție a energiei exclusiv din surse regenerabile de energie, precum și prin achiziția de participații la alte companii.


Publicat de

Redacția

Echipa InvestEnergy

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *