Hidroelectrica, profit net de 1,45 miliarde de lei în 2020, cu 4,8% mai mare față de anul precedent. Directorat: Societatea va deveni un campion românesc și regional al tranziției către o energie curată

Publicat pe Categorii Business, Furnizare / Distributie / Transport, Semnal
Prima Pagina Business Furnizare / Distributie / Transport Hidroelectrica, profit net de 1,45 miliarde de lei în 2020, cu 4,8% mai mare față de anul precedent. Directorat: Societatea va deveni un campion românesc și regional al tranziției către o energie curată
  • În AGA din 13 mai 2021 se va analiza propunerea de acordare de dividende, respectiv Ministerul Energiei, în calitate de acţionar majoritar, să primească dividende de 1,286 miliarde de lei și Fondul Proprietatea de  256 milioane de lei

Hidroelectrica a raportat un profit net de 1,45 miliarde de lei în 2020,  Hidroelectrica, în creştere cu 4,8% faţă de anul precedent. În schimb, veniturile au scăzut de la  8,7% la 3,8 miliarde lei.

În raportul consolidat pentru exercițiul financiar încheiat la 31 decembrie 2020, Directoratul precizează că situatia Hidroelectrica s-a redresat spectaculos începând cu a doua jumatate a anului 2020. O revenire la fel de spectaculoasă a prețului energiei în a doua parte a anului și o revenire a hidraulicității la nivelurile medii normale a determinat ca Hidroelectrica să înregistreze rezultate remarcabile având în vedere contextul general, menținându-și o marjă EBITDA în linie cu anii precedenți de aproximativ 70%, se prezintă în documentul citat.

Anul 2020 se remarcă prin actualizarea strategiei investiționale a Hidroelectrica aprobată prin Hotărârea Adunării Generale a Acționarilor nr. 8/15.06.2020, ale cărei direcții principale sunt: finalizarea capacităților de producție aflate în stadiu avansat de execuție, realizarea de capacități hidroenergetice noi, retehnologizări și modernizări ale centralelor existente, proiectele noi de diversificare a activității, prin realizarea de capacități din alte surse regenerabile de energie, dar și prin implementarea unor activități de cercetare-inovare la nivelul societatii.

Societatea este interesată de investiții în parcuri eoliene onshore și offshore, parcuri fotovoltaice, producția de electricitate pe bază de biomasă, producția de hidrogen prin hidroliză, dezvoltarea de rețelede e-mobility. Toate acestea, corelate cu implementarea celor mai moderne și sigure sisteme informatice vizează transformarea structurală și consolidarea astfel încât societatea să devină un campion românesc și regional al tranziției către o energie curată, susține Directoratul.

În AGA din 13 mai 2021 se va analiza și propunerea de acordare de dividende, respectiv Ministerul Energiei, în calitate de acţionar majoritar, să primească dividende de 1,286 miliarde de lei și Fondul Proprietatea de  256 milioane de lei. Ceea ce înseamnă că se propune de fapt repartizarea a 90% din profitul net al companiei sub formă de dividende.


Publicat de

Redacția

Echipa InvestEnergy

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *