Hidroelectrica propune repartizarea a 100% din profitul realizat în 2023 către acționari. Karoly Borbely, CEO: Este o dovadă clară a stabilității financiare a companiei, precum și a perspectivelor extrem de bune pentru viitor

Publicat pe Categorii Business, Esential, Furnizare / Distributie / Transport, Semnal
Prima Pagina Actual Esential Hidroelectrica propune repartizarea a 100% din profitul realizat în 2023 către acționari. Karoly Borbely, CEO: Este o dovadă clară a stabilității financiare a companiei, precum și a perspectivelor extrem de bune pentru viitor

Hidroelectrica propune acționarilor repartizarea a 100% din profitul net realizat pe parcursul anului 2023, conform prevederilor legale și a politicii companiei. Propunerea vine în contextul unei performanțe financiare remarcabile și a unei creșteri semnificative a profitabilității, precizează compania.

Profitul net înregistrat în 2023 de către Hidroelectroca a fost de 6,3 miliarde lei, performanța financiară fiind dublată de realizarea uneia dintre celei mai de mai de succes listări din lume în 2023.

Karoly Borbely, CEO-ul Hidroelectrica, afirmă: „Propunerea de dividend reflectă angajamentul de performanță asumat de noua echipă de la conducerea companiei în față acționarilor. Faptul că reușim să repartizăm integral profitul realizat în anul 2023, în condițiile în care ne continuăm fără dificultăți proiectele de investiții și programele de modernizare și mentenanță este o dovadă clară a stabilității financiare a Hidroelectrica, precum și a perspectivelor extrem de bune pentru viitor. Ne-am propus creșterea valorii companiei, precum și transparență și onestitate în relația cu investitorii. Accelerarea investițiilor în modernizări și proiecte noi rămâne în continuare prioritatea noastră zero.”

Sebastian Burduja, ministrul Energiei, a scris pe pagina lui de facebook: „Hidroelectrica a anunțat propunerea de dividende către acționari: 6,3 miliarde lei. Este cea mai de succes listare din lume din ultimul an. Iar acum investitorii vor simți și beneficiul unor dividende substanțiale. Acum este important să accelereze și investițiile în modernizări și proiecte noi — aceasta este prioritatea zero pe care am cerut-o de la conducerea companiei”.

Aprobarea repartizării profitului net al exercițiului financiar 2023 va fi supusă aprobării AGA, în ședința din data de 29 aprilie 2024, în conformitate cu prevederile legale, incluzând Ordonanța Guvernului nr. 64/2001, cu modificările și completările ulterioare.

Valoarea totală a dividendului brut propus este de 6.292.900.952 RON, iar valoarea dividendului brut pe acțiune este de 13,99 RON.

Hidroelectrica este cel mai mare producător de energie verde din România și furnizează servicii tehnologice esențiale pentru Sistemul Energetic Național. Compania,  esențială pentru un sector strategic, cu implicații în siguranța națională, operează 187 centrale cu o capacitate hidroenergetică de 6,3 GW și – în plus, deține un parc eolian la Crucea, cu o putere instalată de 108 MW. De asemenea, compania deține o cotă de 13.09% din piața de furnizare.


Publicat de

Redacția

Echipa InvesTenergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *