Hidroelectrica rămâne în provizorat. Ministerul Energiei și Fondul Proprietatea păstrează supraveghetorii pentru încă 4 luni

Publicat pe Categorii Esential, Semnal
Prima Pagina Actual Esential Hidroelectrica rămâne în provizorat. Ministerul Energiei și Fondul Proprietatea păstrează supraveghetorii pentru încă 4 luni
  • Candidaturile propuse rămân valabile și în evantualitatea aplicării metodei votului cumulativ pentru alegerea membrilor Consiliului de Supraveghere, precizează Ministerul Energiei

La Hidroelectrica, continuă provizoratul. Aceasta este decizia acționarului majoritar: Ministerul Energiei, care păstrează aceeași supraveghetori pentru încă 4 luni. Mandatele actualilor membri ai Consiliului de  Supraveghere expiră începând cu data de 20 mai și urmează a fi reînnoite cu aprobarea acționarilor, în AGOA convocată pentru 4/7 mai.

Ministerul Energiei, printr-o adresă semnată de ministrul Anton Anton, a transmis Directoratului Hidroelectrica propunerile de candidați pentru funcția de membru în CS. Am consultat lista și sunt păstrați aceeași membri, respectiv: Gabriel Andronache, Karoly Borbely, Dorin-Liviu Nistoran, Ioana Andrea Lambru, Andreea Negru Ciobanu. Cristian –Nicolae Stoina este candidatul propus să îl înlocuiască pe Laurențiu Dan Tudor, acesta renunțând la funcția de membru CS. Potrivit CV-ului, este expert independent pe probleme economico-financiare și a lucrat la Curtea de Conturi, Consilier de Conturi, precum și la ASE – professor, Ministerul Finanțelor – Director Executiv.

Fondul Proprietatea, celălalt acționar minoritar al companiei, promovează tot pe Oana Valentina Truță la conducerea Hidroelectrica.

Candidaturile propuse rămân valabile și în evantualitatea aplicării metodei votului cumulativ pentru alegerea membrilor Consiliului de Supraveghere, se precizează în adresa Ministerului Energiei.

Actionarii vor numi noi membri provizorii ai CS ai Hidroelectrica, în data de 4 mai, vor aproba durata manadatului pentru aceștia de 4 luni și  remunerația, egală cu de doua ori media pe ultimele 12 luni a câștigului mediu brut lunar pentru activitatea desfășurată conform obiectului principal de activitate înregistrat de societate, la nivel de clasă conform clasificației activităților din economie, comunicat de INS. Totodată, acționarii sunt solicitați să aprobe și remunerația Directoratului companiei. Propunerea este de 6 ori media pe ultimele 12 luni a câștigului salarial mediu brut lunar pentru activitatea desfășurată conform obiectului principal de activitate înregistrat de societate.

Actionarii vor aproba, în aceeași AGOA, și bugetul de venituri și cheltuieli al Hidroelectrica pe anul 2018.  Directorul General al companiei, Bogdan Badea, a anunțat o creştere a profitului brut de peste 20% în primul trimestru al anului 2018 comparativ cu trimestrul I al anului 2017. Ne aşteptăm ca profitul brut pentru primul trimestru să ajungă la peste 500 milioane lei, la o cifră de afaceri de circa 935 milioane lei, a afirmat Badea, intr-un interviu acordat Bursa. Hidroelectrica a avut în 2017 un profit brut record de peste 1,6 miliarde de lei.


Publicat de

Redacția

Echipa InvestEnergy

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *