Hidroelectrica are un Plan de afaceri pe 5 ani. Directoratul cere aprobarea acționarilor în AGOA din 18 ianuarie

Publicat pe Categorii Business, Semnal
Prima Pagina Actual Semnal Hidroelectrica are un Plan de afaceri pe 5 ani. Directoratul cere aprobarea acționarilor în AGOA din 18 ianuarie

Acționarii sunt solicitați, în ședința AGOA programată pentru 18 ianuarie 2019, să aprobe Planul de afaceri pentru perioada 2018 -2023 al Grupului Hidroelectrica. Acest Plan a fost realizat de Horvath&Partners Management Consulting SRL, potrivit convocatorului AGOA.

Bogdan Badea, Președintele Directoratului Hidroelectrica, a vorbit despre  planul de afaceri al companiei la Conferința anuală InvesTenergy. “Pentru prima oară după mulți ani vom propune acționarilor spre aprobare un plan de afaceri. Ne-am propus un plan investițional de peste 5,6 miliarde lei. Am inclus investiţii noi, retehnologizări/modernizări, mentenanţă cu capitalizare şi achiziţie de participaţii, extinderea portofoliului Hidroelectrica şi diversificarea tipurilor de surse pe care le utilizăm”, a afirmat Badea, subliniind că „pentru a realiza un plan pe 5 ani trebuie predictibilitate, ca să putem demonstra acționarilor că ce facem e rentabil economic”.

Cel mai mare producător de energie din România va încheia anul 2018 cu un profit brut de peste 2 miliarde lei, potrivit estimărilor conducerii companiei.

Pe de altă parte, la Hidroelectrica va continua provizoratul. În cadrul aceleași ședințe AGOA, acționarii vor numi membri provizorii ai Consiliului de Supraveghere pentru încă 4 luni. Mandatele actualilor supraveghetori – Gabriel Andronache, Karoly Borbery, Dorin Liviu Nistoran, Ioana Andreea Lambru, Andreea Negru Ciobanu, Cristian Nicolae Stoina, Oana Valentina Truță – expiră pe 21 ianuarie 2019.

În AGOA din ianuarie acționarii mai sunt solicitați să aprobe achiziționarea de către Hidroelectrica a unor servicii avocațiale în vederea reprezentării și asigurării consultanței juridice în procedurile și contestațiile formulate împotriva deciziilor și rapoartelor Curții de Conturi emise în urma controalelor in companie, precum și în toate litigiile generate de acestea.

Președintele Directoratului a afirmat, în septembrie, că Hidroelectrica este asaltată de controale în ultima perioadă.”În ultima vreme suntem paralizaţi de controale, avem controale de la toţi: de la Curtea de Conturi, de la ANAF, de la Consiliul Concurenţei, de la ANRE. Poate că este o coincidenţă că au venit toţi în acelaşi timp. Suntem acuzaţi ba că vindem prea ieftin, ba prea scump…”, a declarat  Bogdan Badea.


Publicat de

Redacția

Echipa InvesTenergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *