Hidroelectrica va plăti dividende suplimentare de un miliard de lei. Ședință AGOA convocată de urgență pentru îndeplinirea cererii Fondului Proprietatea

Publicat pe Categorii Business, Flux energetic
Prima Pagina Actual Flux energetic Hidroelectrica va plăti dividende suplimentare de un miliard de lei. Ședință AGOA convocată de urgență pentru îndeplinirea cererii Fondului Proprietatea

La cererea expresă a Fondului Proprietatea, acționarii  au aprobat astăzi într-o  Adunare Generală convocată de urgență, dividende suplimentare de un miliard de lei de la Hidroelectrica.

Statul roman, prin Ministerul Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri, și Fondul Proprietatea au aprobat, în ședința AGOA din data de 20 decembrie, cu unanimitatea voturilor exprimate,  distribuirea sumei de 1.000.000.000 lei către acționarii societății Hidroelectrica, proportional cu participarea acestora la capitalul social al societății din rezultatul reportat reprezentând surplus realizat din rezerve din reevaluare, potrivit Hotărârii AGOA nr 26/20.12.2019. Adică, MEEMA primește 80% din bani și Fondul Proprietatea restul, de 20%.

Este a doua cerere a Fondului Proprietatea, care se și îndeplinește. Pe 17 decembrie, MEEMA, acţionar al Hidroelectrica cu 80%, a votat împotriva propunerii Fondului Proprietatea de a fi alocate dividende suplimentare.

Plata sumei distribuite din rezultatul reportat se va face până pe 31 decembrie.


Publicat de

Redacția

Echipa InvesTenergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *