Hodor, E-Distribuție: Sistemul energetic este în pericol, nu se mai fac investiții. Băncile şi-au atins limita de expunere pe piaţa de energie şi nu mai pot da credite (Agerpres)

Publicat pe Categorii Electrica si termica, Energie, Flux energetic, Opinii / Analize, Semnal
Prima Pagina Energie Electrica si termica Hodor, E-Distribuție: Sistemul energetic este în pericol, nu se mai fac investiții. Băncile şi-au atins limita de expunere pe piaţa de energie şi nu mai pot da credite (Agerpres)

Întregul sistemul energetic este în pericol din cauza pierderilor acumulate de distribuitorii de electricitate, care nu mai pot face investiţii, ceea ce va duce la avarii şi pene de curent multiple pentru consumatori, a afirmat Monica Hodor, directorul general al E-Distribuţie, compania de reţele a Enel România, într-un interviu acordat AGERPRES.

Criza din energie afectează puternic companiile de distribuţie, care trebuie să cumpere energia necesară consumului propriu tehnologic la preţurile uriaşe din piaţă. E-Distribuţie are pierderi de peste 300 de milioane de euro, întrucât aceste costuri nu au fost recunoscute în tarifele de distribuţie, aşa cum prevede legea. Toate companiile din acest sector s-au dus la bănci să ceară credite pentru a-şi acoperi pierderile, însă aici s-au izbit de o altă problemă: băncile nu fac faţă tuturor acestor cereri, şi-au atins limita de expunere pe piaţa de energie şi nu mai pot da credite. Ar fi nevoie de peste un miliard de euro pentru a acoperi întregul necesar de finanţare al companiilor de energie din România, spune Hodor, citată de Agerpres.

Vă invităm să citiți un interviu acordat Agerpres de Monica Hodor, directorul general al E-Distribuţie, compania de reţele a Enel România.

https://www.agerpres.ro/economic-intern/2022/02/13/video-interviu-hodor-e-distributie-sistemul-energetic-este-in-pericol-nu-se-mai-fac-investitii-iar-bancile-au-atins-expunerea-maxima-de-creditare–864317


Publicat de

Redacția

Echipa InvestEnergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.