Hotărâre CNSSU, inițiată de Nuclearelectrica: Personalul esențial pentru asigurarea funcționării CNE Cernavodă intră în izolare „atât timp cât va fi necesar”

Publicat pe Categorii Business, Flux energetic, Semnal
Prima Pagina Actual Flux energetic Hotărâre CNSSU, inițiată de Nuclearelectrica: Personalul esențial pentru asigurarea funcționării CNE Cernavodă intră în izolare „atât timp cât va fi necesar”
* Ultima oră: S.N. Nuclearelectrica a anunțat că a inițiat implementarea măsurii de izolare a personalului esențial de operare și productie din cadrul centralei nuclearo-energetice de la CNE Cernavodă. Această măsură va fi menținută atât timp cât va fi necesar. Demararea acestei măsuri suplimentare de protecție are la bază Hotărârea Comitetului Național pentru Situații Speciale de Urgență (“CNSSU”) nr. 9/14.03.2020, prin care se aproba instituirea măsurii de izolare a personalului esențial pentru asigurarea funcționării CNE Cernavodă, în concordanță cu prevederile Planului de continuitate a activităților de bază în cazul unei epidemii/pandemii. 
  
* SNN/CNE are în  Planul de Continuitate a activităților în cazul unei epidemii inclusiv măsura organizării unui spațiu special amenajat, cu respectarea tuturor condițiilor necesare, inclusiv hrană și transport

În cazul unei epidemii/pandemii se instituie măsura de izolare preventivă a personalului esențial pentru asigurarea funcționării Centralei Nuclear-Electrice CNE Cernavodă, în concordanță cu prevederile Planului de continuitate a activităților de bază. Comitetul Național pentru Situații Speciale de Urgență a adoptat astăzi, 14 martie, o hotărâre pentru instituirea  unor măsuri pentru evitarea răspândirii COVID-19 (coronavirus) în țara noastră.

Prin hotărârea CNSSU au fost aprobate recomandările ”Grupului de analiză”.

Nuclearelectrica are stabilit un Plan de Continuitate a activităților în cazul unei epidemii

„Pentru asigurarea personalului esențial în vederea operării în siguranță a instalației, SNN/CNE are în plan inclusiv măsura organizării unui spațiu special amenajat, cu respectarea tuturor condițiilor necesare, inclusiv hrană și transport, măsura urmând a fi implementată conform legislației în vigoare. Această măsură se va aplica în strânsă corelație cu evoluția răspândirii coronavirusului și are drept scop protejarea personalului esențial și asigurarea continuității operaționale și de producție”, au precizat reprezentanții SNN într-un comunicat transmis zilele trecute.

Având în vedere importanța strategică a SNN, aceea de asigurare constantă a producției de energie electrică la nivel național, în condiții de siguranță, coroborat cu protecția personalului și a comunității locale, compania a elaborat un Plan de Continuitate a activităților în cazul unei epidemii. Todată, s-a format un Grup de Lucru intern care elaborează, coordonează și implementează măsurile de prevenire și planifică măsuri de protecție în funcție de posibila evoluție a situației, anunță compania printr-un comunicat. Planul de asigurare a continuității este elaborat în concordanță cu legislația națională și măsurile stabilite la nivel guvernamental și este actualizat în mod continuu ținând cont și de standardele și experiența international în domeniul nuclear. Planul se aplică gradual, de la măsuri preventive de igienă până la măsuri de asigurare a personalului esențial, a cărui implementare depinde de nivelul de risc asociat, însă este unul prin excelență proactiv în așa fel încât să se reducă la minim riscul de contaminare cu coronavirus pentru personal, se specifică în comunicatul companiei.


Publicat de

Redacția

Echipa InvestEnergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.