Hub-ul românesc dedicat hidrogenului: Două proiecte strategice, în valoare de 23 milioane de euro, se vor semna pe 6 iulie. Bani europeni pentru soluții de stocare a energiei pe bază de hidrogen

Publicat pe Categorii Energie, Esential, Investitii / Tranzactii, Semnal
Prima Pagina Actual Esential Hub-ul românesc dedicat hidrogenului: Două proiecte strategice, în valoare de 23 milioane de euro, se vor semna pe 6 iulie. Bani europeni pentru soluții de stocare a energiei pe bază de hidrogen
  • Marcel Boloș, ministrul Fondurilor Europene: România se înscrie pe drumul ireversibil al energiei curate

Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Tehnologii Criogenice şi Izotopice – ICSI Râmnicu Vâlcea face un pas mare pentru consolidarea capacității de cercetare, dezvoltare și inovare în vederea concretizării Centrului Național pentru utilizarea hidrogenului în scopuri energetice. Două proiecte strategice pentru dezvoltarea infrastructurii mari de cercetare din România, în valoare de 93.824.822,88 lei (23 milioane de euro),se vor semna digital, pe 6 iulie.

Este vorba despre 23 milioane de lei pentru soluții de stocare a energiei pe bază de hidrogen și pentru dezvoltarea de parteneriate și colaborări care facilitează transpunerea tehnologiei de laborator în mediul comercial, potrivit MFE.

Marcel Boloș, ministrul Fondurilor Europene a efectuat, la finele săptămânii trecute, o vizită la platforma ICSI. “Cu cele două proiecte pe care le semnăm digital pe 6 iulie, ICSI Râmnicu Vâlcea face un pas mare pentru consolidarea capacității de cercetare, dezvoltare și inovare, care ne aduce și mai aproape de concretizarea Centrului Național pentru utilizarea hidrogenului în scopuri energetice. În acest fel, România se înscrie pe drumul ireversibil al energiei curate”, a declarat Boloș.

ICSI a implementat deja în această perioadă de programare un proiect prin intermediul căruia a obținut 3 brevete și a reușit să consolideze un nucleu competitiv în domeniul științific și tehnologic pentru a desfășura activități de cercetare, dezvoltare și inovare în domeniul hidrogenului și tritiului, cu aplicabilitate în dezvoltarea sectorului energetic din România.

Vizita la Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Tehnologii Criogenice și Izotopice din Râmnicu Vâlcea, responsabil pentru dezvoltarea tehnologiilor bazate pe hidrogen ca sursă alternativă de energie, vine în continuarea unei dezbateri organizate de Ministerul Fondurilor Europene cu principalii jucători din energie, cu participarea eurodeputatului Cristian Bușoi.


Publicat de

Redacția

Echipa InvestEnergy

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *