IEA: Asistăm la o transformare a piețelor globale de energie, condusă de regenerabile

Publicat pe Categorii Flux energetic, Stiri externe
Prima Pagina Actual Flux energetic IEA: Asistăm la o transformare a piețelor globale de energie, condusă de regenerabile
  • În 2015, aproximativ 500.000 de panouri solare au fost instalate în fiecare zi, la nivel mondial

Agenția Internațională a Energiei (IEA) susține că pentru prima dată în istorie, capacitatea instalată totală a energiei regenerabile a depășit cărbunele. Energia regenerabilă a ajuns la un punct de cotitură anul trecut, puterea generată de noile instalații fără emisii depășind energia provenită din arderea combustibililor fosili, se arată într-un raport al IEA, scrie Bloomberg.

regenerabili

Noile instalații de energie regenerabile au depășit în 2015 energia convențională, capacitatea de producției a energiei verzi pe plan global ajungând anul trecut la nivelul record de 153 de gigawați (GW), echivalentul a 55% din capacitatea noilor instalații.”Asistăm la o transformare a piețelor globale de energie, condusă de regenerabile, și, așa cum se întâmplă și în alte domenii, centrul de gravitate pentru creșterea energiei regenerabile se mută spre economiile emergente”, a afirmat directorul IEA, Fatih Birol, scrie Agerpres.

Acesta a estimat că în următorii cinci ani regenerabilele vor fi sursa de electricitate cu cea mai rapidă creștere pe plan global. În 2015, aproximativ 500.000 de panouri solare au fost instalate în fiecare zi, la nivel mondial, se arată în raportul IEA.

Potrivit estimărilor Agenției, capacitatea de energie regenerabilă va fi sprijinită de scăderea costurilor. Panourile solare vor fi cu 25% mai ieftine până în 2021, în timp ce prețul turbinelor eoliene ar putea scădea cu 15%. Creșterea va fi condusă de patru state: China, SUA, India și Mexic, în timp ce în Uniunea Europeană, care a adoptat deja tehnologii ecologice, avansul ar putea încetini, se precizează în raport, potrivit Agerpres.

 


Publicat de

Redacția

Echipa InvestEnergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.