IEA: Cererea mondială de petrol, în scădere din cauza epidemiei de coronavirus din China

Publicat pe Categorii Stiri externe
Prima Pagina Actual Stiri externe IEA: Cererea mondială de petrol, în scădere din cauza epidemiei de coronavirus din China

Cererea mondială de petrol ar urma să scadă în primul trimestru al acestui an comparativ cu perioada similară din 2019 din cauza epidemiei de coronavirus din China, aceasta urmând să fie prima diminuare înregistrată după criza financiară globală din 2009, a anunţat Agenţia Internaţională a Energiei (IEA), conform Reuters.

„Consecinţele epidemiei de Covid-19 asupra cererii mondiale de petrol vor fi semnificative”, subliniază IEA în raportul său lunar, scrie Agerpres. Pentru 2020, IEA şi-a revizuit cu aproximativ 30% estimările referitoare la creşterea cererii de petrol. Conform acestor prognoze, cererea de ţiţei se va majora cu 825.000 de barili pe zi în acest an, cea mai modestă creştere înregistrată după 2011. În plus, în primul trimestru al acestui an „cererea de petrol este aşteptată să înregistreze o contracţie de 435.000 de barili pe zi, prima scădere trimestrială din ultimul deceniu, susţine IEA.


Publicat de

Redacția

Echipa InvestEnergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.