Ignacio Galán, Președinte Iberdrola la Eurelectric Power Summit 2021: Petrecem 6 sau 7 ani obținând permise pentru active regenerabile care sunt construite în câteva luni. Dacă acest lucru nu se schimbă, nu vom putea să ne atingem obiectivele pentru 2030

Publicat pe Categorii Eolian, Opinii / Analize, Regenerabile, Semnal, Solar, Stiri externe
Prima Pagina Regenerabile Eolian Ignacio Galán, Președinte Iberdrola la Eurelectric Power Summit 2021: Petrecem 6 sau 7 ani obținând permise pentru active regenerabile care sunt construite în câteva luni. Dacă acest lucru nu se schimbă, nu vom putea să ne atingem obiectivele pentru 2030

“Adoptarea hidrogenului verde va crește și, de asemenea, cererea de energie electrică regenerabilă. Există companii de electricitate pregătite să investească în această transformare, precum și furnizori europeni de top de echipamente. Tot ce avem nevoie este o reglementare atractivă”

„Petrecem șase sau șapte ani obținând permise pentru active regenerabile care sunt construite în câteva luni. Dacă acest lucru nu se schimbă, nu vom putea să ne atingem obiectivele pentru 2030”, a declarat Ignacio Galán,  Președinte Iberdrola la Eurelectric Power Summit 2021, insistând pentru nevoia de  procese de aplicare mai rapide și mai simplificate.

„Există un consens larg: emisiile reduse de carbon nu sunt suficiente; Europa are nevoie de o economie cu emisii zero”, a explicat Galán. Cu noua lege a UE privind clima, Europa poate deveni primul continent neutru din punct de vedere climatic ”, a continuat el.

Președintele Iberdrola, Ignacio Galán Președintele Iberdrola a explicat cum această lege este o oportunitate enormă pentru Europa, care își poate moderniza infrastructura electrică, poate îmbunătăți condițiile de mediu și calitatea aerului, poate accelera redresarea economică și creșterea durabilă și poate crea locuri de muncă de înaltă calitate în industriile cu viitor. Pentru a face acest lucru, va fi necesară electrificarea masivă a economiei. „Acest lucru înseamnă mai multe investiții în producția de energie regenerabilă, rețelele electrice și stocarea”, a spus președintele Iberdrola, care a confirmat că compania  pe care o conduce este pregătită și capabilă să realizeze acest lucru.

Transformarea sistemului energetic global necesită investiții masive în următorii ani. Acest lucru înseamnă o concurență uriașă pentru a atrage capital, iar câștigătorii vor fi țările care oferă cadre de reglementare adecvate, suficiente și previzibile.

Întrebat cum să accelereze implementarea energiilor regenerabile fără a avea un impact negativ asupra piețelor energetice, Ignacio Galán a subliniat că energiile regenerabile sunt acum cele mai ieftine tehnologii de generare: „Ponderea tot mai mare a surselor regenerabile de energie va furniza energie sigură și curată industriilor și locuințelor, dar avem încă nevoie de investiții enorme în producția de energie regenerabilă pentru decarbonizarea economiilor”.

Potrivit Agenției Internaționale pentru Energie, realizarea obiectivelor stabilite în Acordul de la Paris înseamnă multiplicarea capacității regenerabile de trei ori în următorii zece ani.

Experiența anterioară arată că este posibilă creșterea semnificativă a absorbției surselor regenerabile de energie fără a declanșa probleme pe piețele de energie electrică dacă investim și în rețele și stocare. Adoptarea hidrogenului verde va crește, de asemenea, cererea de energie electrică regenerabilă. Există companii de electricitate pregătite să investească în această transformare, precum și furnizori europeni de top de echipamente. Tot ce avem nevoie este o reglementare atractivă, a subliniat Președinte Iberdrola la Eurelectric Power Summit 2021.

Iberdrola este cea mai mare companie energetică din Spania. Ignacio Galan a făcut o trecere și mai timpurie de la cărbune și petrol când a preluat conducerea celei mai mare companii private din Spania în 2001. A început să închidă centrale electrice pe bază de păcură – 3,2 gigawați (GW) dezafectați până în 2012 – și a închis ultimele două centrale pe cărbune ale companiei în 2020. În același timp, Iberdrola și-a sporit cheltuielile pentru construirea de centrale regenerabile în Spania, în principal parcuri eoliene, potrivit Reuters.


Publicat de

Redacția

Echipa InvesTenergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *