Important de știut: Cei 5,5 milioane de consumatorii casnici din serviciul universal, deși primesc notificări, nu vor plăti facturi mai mari la energie pe perioada iernii, ci de la 1 aprilie 2022

Publicat pe Categorii Electrica si termica, Energie, Info Consumatori
Prima Pagina Energie Electrica si termica Important de știut: Cei 5,5 milioane de consumatorii casnici din serviciul universal, deși primesc notificări, nu vor plăti facturi mai mari la energie pe perioada iernii, ci de la 1 aprilie 2022

În această perioadă, 5,5 milioane de consumatori casnici de energie electrică, care nu au trecut în piața concurențială, vor primi notificări privind creșterea prețului energiei la 1 ianuarie 2022. Creșterea prețului energiei electrice este cuprinsă între 58 – 85%.

Deși consumatorii casnici vor primi aceste notificări, ei nu vor și achita în perioada 1 ianuarie – 31 martie 2022, aceste noi prețuri la energie electrică, precizează Dumitru Chisăliță, Președinte Asociația Energia Inteligentă. Pe perioada iernii, consumatorii de energie electrică vor achita 0,71 lei / kWh, urmând ca aceste creșteri importante de preț să fie plătite de la 1 aprilie 2022.

Astfel, pentru un apartament cu 3 camere din Bucuresti, dacă anul trecut se plătea cca 87 lei/lună, începând cu 1 aprilie 2022 se va plăti 169 lei/lună – adica o dublare a costului cu energia, atrage atenția Chisăliță.


Publicat de

Redacția

Echipa InvesTenergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *