Împrumut de 167 milioane lei de la Guvern pentru CE Hundoara. Restructurare sau lichidare voluntară?

Publicat pe Categorii Flux energetic, Minerit, Petrol si gaze
Prima Pagina Actual Flux energetic Împrumut de 167 milioane lei de la Guvern pentru CE Hundoara. Restructurare sau lichidare voluntară?

Guvernul va acorda, din nou, un împrumut pentru Complexul Energetic Hunedoara, de 167 milioane lei. Acesta este considerat ajutor de stat individual pentru salvare, condiţionat însă de garanţii şi cu obligaţia conducerii de a redacta singură un plan de lichidare voluntară dacă împrumutul nu este restituit sau unitatea nu prezintă un program de restructurare

Împrumutul va fi acordat în două tranşe pe o perioadă de şase luni, pentru acoperirea necesarului de lichidităţi, pe baza unei analize economico-financiare realizată de Eximbank, iar valoarea garanţiilor va trebui să acopere cel puţin 120% din împrumut, Agenţia Naţională de Administrare Fiscală urmând să instituie în acest sens sechestre asiguratorii asupra unor bunuri imobile, conform unei decizii adoptate de Guvern în ultima şedinţă, scrie Mediafax.

În termen de 6 luni, compania trebuie să prezinte un plan de restructurare, care să indice dovada restituirii împrumutului, altfel se va trece la planul doi, de lichidare voluntară.

O altă condiţie pentru acordarea împrumutului este că banii nu vor fi alocaţi pentru sectorul cărbunelui, activitatea minieră a societăţii urmând să fie separată legal de celelalte activităţi, potrivit Mediafax.

.


Publicat de

Redacția

Echipa InvesTenergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *