În Germania, E.ON se așteaptă la pierderi în 2015

Publicat pe Categorii Flux energetic, Stiri externe
Prima Pagina Actual Flux energetic În Germania, E.ON se așteaptă la pierderi în 2015

E.ON, cea mai mare companie de utilităţi din Germania, a anulat planurile de divizare a centralelor nucleare din această ţară, dar se aşteaptă la pierderi în 2015, transmite Bloomberg. Reglementările din industria energiei şi preţul scăzut al energiei electrice şi al materiilor prime vor provoca pierderi în acest an, a avertizat compania germană, care va plăti dividende de 0,50 euro/acţiune pentru 2015.

Potrivit ultimelor precizări, E.ON va pregăti pentru 2015 listarea unei companii apărute prin divizarea sa, urmând ca separarea să se realizeze în a doua jumătate a lui 2016. Noua companie va fi denumită Uniper, va prelua centralele pe bază de combustibili fosili şi reactoarele nucleare şi va fi condusă de fostul director financiar Klaus Schaefer. Activele sale vor fi responsabile pentru aproximativ jumătate din actualul profit al E.ON., scrie Agerpres.

Comitetul de supervizare al E.ON a aprobat propunerea conducerii care vizează păstrarea afacerilor din domeniul energiei nucleare din Germania şi a activităţilor legate de acest sector. Decizia vine după ce Guvernul de la Berlin a anunţat că intenţionează să modifice legislaţia prin care companiile de utilităţi sunt răspunzătoare permanent de costurile legate de producerea energiei nucleare.


Publicat de

Redacția

Echipa InvesTenergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *