În Ministerul Energiei se lucrează la o strategie națională pe hidrogen. Strategia energetică ar urma să fie aprobată în această sesiune parlamentară

Publicat pe Categorii Esential, Flux energetic, Opinii / Analize, Semnal
Prima Pagina Actual Esential În Ministerul Energiei se lucrează la o strategie națională pe hidrogen. Strategia energetică ar urma să fie aprobată în această sesiune parlamentară

România nu are o strategie națională privind producerea energiei din hidrogen, lucrăm la asta, a declarat Virgil Popescu, ministrul Energiei, la ZF Power Summit 2021.

Responsabil cu realizarea acestei strategii este secretarul de stat Dan Dragan. Avem proiecte pe hidrogen pe care să le trimitem la ministrul Fondurilor Europene Cristian Ghinea să fie prinse în Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă, a precizat ministrul. Un proiect de suflet pentru mine este centrala nouă la Halânga, lângă Turnu Severin, de 200 MW. Este vorba despre un proiect mixt, de construcție a unei noi centrale (gaze,panouri fotovoltaice și hidrogen), a completat acesta.

„Sigur că se poate produce hidrogen şi din regenerabile, se poate produce şi din nuclear şi din gaz. Avem proiecte de hidrogen şi le vom pune în Planul Naţional de Rezilienţă. Discutăm în momentul de faţă de o nouă reţea de distribuţie a gazelor naturale, care să poată fi folosită şi pentru un amestec gaz natural 10%, hidrogen și să fie finanţată prin Planul Naţional de Reconstrucţie şi Rezilienţă”, a afirmat ministrul Energiei la ZF Power Summit 2021. 

În ce privește Strategia energetică, ministrul Energiei a spus că aceasta va fi aprobată în această sesiune parlamentară.  Potrivit acestuia, Guvernul va aproba Strategia energetică până la sfârşitul lunii aprilie, urmând să fie trimisă spre dezbatere în Parlament.


Publicat de

Redacția

Echipa InvestEnergy

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *