Inaugurare.Hidroelectrica adaugă megawaţi în sistem cu noua hidrocentrală Bretea. Bogdan Badea: Experimentăm comanda de la distanţă

Publicat pe Categorii Flux energetic, Investitii / Tranzactii
Prima Pagina Actual Flux energetic Inaugurare.Hidroelectrica adaugă megawaţi în sistem cu noua hidrocentrală Bretea. Bogdan Badea: Experimentăm comanda de la distanţă

După o perioadă de doi ani de funcţionare în teste, fără probleme, hidrocentrala Bretea, ce aparține Hidroelectrica, situată pe cursul râului Strei din judeţul Hunedoara, cu o putere instalată de 12 MW, a fost inaugurată oficial astăzi, 24 octombrie. Investiția se ridică la 50 de milioane de euro.

Sursă foto: www.financialintelligence.ro

„Mă bucur că Hidroelectrica adaugă megawaţi în sistem, într-o perioadă în care avem nevoie, din ce în ce mai mult, de aceşti megawaţi şi într-o perioadă în care se realizează o tranziţie destul de bruscă de la diverse tipuri de energie convenţională către energie verde, ceea ce ne ridică foarte multe probleme atât nouă, cât şi întreg sistemului energetic”, a declarat Bogdan Badea, președinte Directorat, citat de Agerpres.

Hidrocentrala de la Bretea este prima din cadrul companiei la care se experimentează comanda de la distanţă. Un prim test s-a efectuat astăzi , cu succes. Ne dorim ca pe parcursul anilor care vor urma, toate cele 200 de centrale în operare să fie automatizate şi să permită operarea de la distanţă, a spus Badea.

Centrala de la Bretea este concepută ca unitate producătoare de energie de vârf şi semivârf şi numai în perioade de ape mari pentru producerea energiei de bază. Executantul lucrărilor este Hidroconstrucţia SA – Sucursala Râul Mare – Retezat, iar proiectantul general este SC ISPH SA. Proiectele de execuţie ale turbinei şi generatorului au fost întocmite de UCM Reşiţa, iar cele de execuţie ale echipamentelor hidromecanice au fost realizate de Hidrotim Timişoara, scrie Agerpres.


Publicat de

Redacția

Echipa InvestEnergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.