Încă o tură de administratori provizorii la Romgaz: 4 juriști, un economist și un inginer sunt candidații propuși în CA. Inginerul Simescu Nicolea Bogdan, Coordonatorul Echipei Neptun Deep, care lucrează în Romgaz din anul 2004, este nominalizat de MEEMA

Publicat pe Categorii Business, Esential, Semnal
Prima Pagina Actual Esential Încă o tură de administratori provizorii la Romgaz: 4 juriști, un economist și un inginer sunt candidații propuși în CA. Inginerul Simescu Nicolea Bogdan, Coordonatorul Echipei Neptun Deep, care lucrează în Romgaz din anul 2004, este nominalizat de MEEMA
  • Sindicatul Liber Romgaz Mediaș o vrea administrator pe Simona Maria Popa,  Secretar General în sindicat din 2004
  • MEEMA păstrează în CA pe Stan Olteanu Manuela Petronela, Jude Aristotel Marius și Botond Balasz

Noi schimbări în Consiliul de Administrație la Romgaz, dar nu se renunță la provizorat. Acționarii companiei vor alege, în ședința AGOA programată pentru data de 25 iunie, 5 administratori provizorii, cu mandate de 4 luni. Ministerul Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri, în calitate de acționar majoritar, a transmis propunerile sale de candidați, printr-o adresă semnată de ministrul Virgil Popescu. Ministerul susține pentru Consiliul de Administrație al Romgaz pe următorii: Stan Olteanu Manuela Petronela (de profesie jurist), Jude Aristotel Marius (jurist), Simescu Nicolea Bogdan (inginer), Marin Marius-Dumitru  (economist) și Botond Balasz (jurist).

Sindicatul Liber Romgaz Mediaș, în calitate de acționar, nominalizează un consilier juridic pentru funcția de administrator al Romgaz, respectiv pe Simona Maria Popa.

Conform nominalizărilor de până acum care se regăsesc pe o listă finală, 4 juriști, un economist și un inginer sunt propuși să se ocupe de Romgaz din poziția de administratori.

Stan Olteanu Manuela, actualmente administrator Romgaz, este și administrator la Autoritatea de Reglementare a Operațiunilor Petroliere Offshore la Marea Neagră, consilier personal Secretar General al Guvernului, fost administrator special la Hidroserv, fost președinte CA Conpet.

Jude Aristotel Marius a fost Secretar de stat în Ministerul Energiei, este administrator Romgaz. A lucrat în cadrul Romgaz, pe diverse poziții, de diirector și consilier manager.

Inginerul Simescu Nicolea Bogdan este Coordonatorul Echipei Neptun Deep, lucrează în Romgaz din anul 2004, a fost șeful a importante proiecte derulate de companie.

Marin Marius-Dumitru  este CEO la MDM Consultancy, Deva, se ocupă de servicii de consultanță strategică de afaceri. Este și  Director general al Pro BCA – Asociația producătorilor AAC. A condus MACON GROUP – Leader român în AAC, element prefabricat, producție nisip calcaros (4 companii), Deva. A mai lucrat la Mefin Sinaia, PCC Sterom, Tofan Group.

Botond Balasz, în prezent Administrator Romgaz, este șeful Serviciului Juridic al companiei din iunie 2019. A mai fost consilier juridic la Romgaz în perioada 2011-2019. Din 2013 până în 2018 a fost profesor de legislație rutieră.

Simona Maria Popa este Secretar General Sindicatul Liber Romgaz Mediaș din 2004 și  Prodecan Colegiul Consilierilor Juridici Sibiu.

Managementul Romgaz este asigurat de Adrian Constantin Volintiru, Argentina Tataru și Chirca Robert Stelian.

Compania Romgaz  a raportat un profit net de 571,9 milioane lei pe primul trimestru, cu 5,54% mai mare decât cel din perioada similară a anului anterior. Cifra de afaceri înregistrată este de 1.430,3 mil.lei, în scădere cu 16,51%, comparativ cu cea realizată în primul trimestru al anului 2019.


Publicat de

Redacția

Echipa InvestEnergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.