Încep dezbaterile la Camera Deputaților pe proiectul de lege pentru aprobarea OUG 118

Publicat pe Categorii Flux energetic, Info Legislativ
Prima Pagina Actual Flux energetic Încep dezbaterile la Camera Deputaților pe proiectul de lege pentru aprobarea OUG 118
  • Asociațiile de profil cer deputaților să consulte specialiștii înainte de a lua decizii ce influențează activitatea în sectorul energetic

Proiectul de lege pentru aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr.118/2021 privind stabilirea unei scheme de compensare pentru consumul de energie electrică şi gaze naturale pentru sezonul rece 2021-2022, intră mâine, 26 octombrie, la dezbateri la Comisiile reunite de industrii și servicii, muncă și protecție socială din Camera Deputaților, care vor face un raport comun.

Termenul pentru dezbateri și realizarea raportului este 28.10.2021. Invitați la dezbateri sunt reprezentanții Ministerului Energiei, Ministerului Muncii şi Protecției Sociale, Ministerului Finanţelor și Autorității Naţionale de Reglementare în domeniul Energiei.

Asociațiile de profil au transmis adrese, cu propuneri și observații la proiectul de lege, la Comisia de Industrii și Servicii și au solicitat ca reprezentanții acestora să fie, de asemenea, prezenți la dezbateri.  Asociația Furnizorilor de Energie din România – AFEER a comunicat că a solicitat participarea, alături de reprezentanții celorlalți actori din sectorul energetic, la dezbaterile din comisiile de specialitate ale Camerei Deputaților ale OUG 118/2021 privind stabilirea unei scheme de compensare pentru consumul de energie electrică și gaze naturale pentru sezonul rece 2021-2022. ”Este necesară  o consultare cât mai largă a specialiștilor din domeniul energetic, înainte de a lua decizii ce influențează activitatea în sector”, a declarat Laurențiu Urluescu, președintele AFEER. ”Limitarea efectelor creșterilor de prețuri la energie electrică și gaze naturale la clienții finali prin compensarea unor sume din facturi este o metodă corectă, venită atât în sprijinul populației, cât și al companiilor, multe grav afectate atat de criza sanitară provocată de COVID-19 cat si de criza energetica aflata in desfasurare. Totuși, ne exprimăm îngrijorarea că, prin modalitatea de aplicare a acestor compensări, se vor crea probleme în plus în sectorul energetic. De aceea am cerut să fim consultați și să participăm la dezbaterile privind OUG 118/2021 din comisiile de specialitate ale Camerei Deputaților, pentru a preîntâmpina aspectele neclare sau discutabile din acest act normativ”, a mai spus Urluescu.

Ședința celor două comisii de specialitate din Camera Deputaților începe mâine, 26 octombrie, la ora 9.00.

Legea trebuie să intre în vigoare începând cu data de 1 noiembrie 2021… Săptămâna aceasta, legea ar trebui să fie aprobată de Camera Deputaților și să meargă la promulgare la Președintele României.


Publicat de

Redacția

Echipa InvestEnergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.