Începe construcția Haru Oni, prima fabrică comercială integrată din lume pentru producerea de combustibil neutru în CO2, în Chile. Companiile Siemens Energy, Porsche și HIF, Enel, ExxonMobil, Gasco și ENAP participă la proiect

Publicat pe Categorii Investitii / Tranzactii, Semnal, Stiri externe
Prima Pagina Business Investitii / Tranzactii Începe construcția Haru Oni, prima fabrică comercială integrată din lume pentru producerea de combustibil neutru în CO2, în Chile. Companiile Siemens Energy, Porsche și HIF, Enel, ExxonMobil, Gasco și ENAP participă la proiect
  • Fabrica pilot este programată să înceapă producția la mijlocul anului 2022

Începe construcția primei fabrici comerciale integrate din lume pentru producerea de combustibil neutru în CO2 în Chile. Siemens Energy și producătorul de mașini sport Porsche și-au unit forțele cu o serie de companii internaționale -HIF, Enel, ExxonMobil, Gasco și ENAP -pentru a construi o fabrică industrială pentru producția de combustibil neutru în CO2 (eFuel) în Punta Arenas, Chile.

S-a dat startul pregătirilor pentru următoarea fază comercială majoră. Ceremonia inovatoare pentru acest proiect de pionierat a avut loc pe 10 septembrie, în prezența ministrului energiei din Chile, Juan Carlos Jobet.

O fabrică pilot va fi construită la nord de Punta Arenas, în Patagonia chiliană, care se așteaptă să producă în jur de 130.000 de litri de combustibili electronici în 2022. Capacitatea va fi apoi extinsă în două etape la aproximativ 55 de milioane de litri până în 2024 și la aproximativ 550 de milioane de litri până în 2026. Autorizațiile de mediu necesare au fost obținute de compania chiliană de proiect HIF (Highly Innovative Fuels), iar Siemens Energy a început deja lucrările pregătitoare pentru următoarea fază comercială majoră a proiectului.

„Sunt mulțumit că facem progrese în acest proiect internațional al farului pentru economia hidrogenului, împreună cu parteneri internaționali puternici din afaceri și politici”, a declarat Armin Schnettler, EVP pentru New Energy Business la Siemens Energy. „Cu Haru Oni, aducem tehnologiile noastre power-to-X pe piața globală. Dezvoltăm și realizăm împreună prima fabrică mondială integrată și comercială pentru producerea de combustibili sintetici, neutri din punct de vedere climatic. În sudul Chile, implementăm unul dintre cele mai interesante proiecte ale industriei energetice pentru viitor și promovăm decarbonizarea sectorului mobilității. Înseamnă că aducem o contribuție importantă și rapidă eficientă la reducerea emisiilor de CO2 în sectorul traficului și al transporturilor.”

Producătorul de mașini sport Porsche a inițiat proiectul demonstrativ și va folosi eFuels în propriile vehicule cu motor cu ardere. Michael Steiner, membru al Comitetului executiv pentru cercetare și dezvoltare la Porsche AG, a declarat: „Porsche a fost fondată cu spirit de pionierat. Asta ne determină, ne dezvoltăm în inovație. De asemenea, ne considerăm pionieri în ceea ce privește combustibilii regenerabili și dorim să promovăm dezvoltarea. Acest lucru se potrivește cu strategia noastră globală clară de sustenabilitate. Înseamnă că Porsche, în ansamblu, va avea un bilanț neutru în materie de CO2 încă din 2030. Combustibilii produși cu energie regenerabilă pot contribui la acest lucru…Testele noastre cu combustibili regenerabili merg cu mare succes. Combustibilii electronici vor face posibilă reducerea emisiilor de CO2 fosile la motoarele cu combustie cu până la 90%. Printre altele, vom folosi primul combustibil din Chile în mașinile noastre de curse Porsche Mobil 1 Supercup din 2022. ”

Chile și-a stabilit obiective ambițioase ca parte a Strategiei sale naționale pentru hidrogen verde. Scopul este de a produce cel mai ieftin hidrogen din lume și de a transforma țara într-un exportator important de hidrogen verde și derivații săi. Proiectul Haru Oni ​​profită de condițiile climatice perfecte pentru energia eoliană în provincia Magallanes din sudul Chile pentru a produce combustibil neutru din CO2 folosind energie eoliană verde la prețuri reduse.

Fabrica pilot este programată să înceapă producția la mijlocul anului 2022. Pe lângă Siemens Energy, Porsche și HIF, Enel, ExxonMobil, Gasco și ENAP participă la proiectul Haru Oni, potrivit unui comunicat.


Publicat de

Redacția

Echipa InvesTenergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *