Inovaţii sociale pentru combaterea sărăciei energetice

Publicat pe Categorii Flux energetic
Prima Pagina Actual Flux energetic Inovaţii sociale pentru combaterea sărăciei energetice

Ashoka România și Enel România organizează, în data de 22 iunie 2018, evenimentul Social Innovation to Tackle Fuel Poverty: What Works in Romania? – Inovaţii sociale pentru combaterea sărăciei energetice : Care sunt soluţiile cele mai potrivite pentru România?

Ashoka România prezintă în premieră pentru România soluții care au avut deja rezultate în Europa în creșterea calității vieții pentru persoanele care nu își permit sau nu au acces la servicii moderne de energie (electricitate, agent termic, gaze naturale etc).

Accesul este liber în limita locurilor disponibile, cu înscriere prealabilă, iar evenimentul se va desfășura în limba engleză.

Potrivit datelor organizatorilor, în Europa există între 50 și 125 de milioane de oameni care se luptă zilnic pentru a-și asigura confortul termic și alimentarea cu energie electrică a locuinței la un preț accesibil. În România se estimează că aproape 20% din cetățeni trăiesc în sărăcie energetică, în timp ce aproximativ 460.000 de gospodării nu au acces formal la energie. Este nevoie de inovații sociale centrate pe schimbări sistemice pentru a oferi oportunități de ieșire din ciclul sărăciei energetice, susțin reprezentanții Ashoka România.

Participanții la eveniment vor fi avea ocazia să interacționeze cu fondatorii unor soluții inovatoare de combatere a sărăciei energetice din Marea Britanie, Belgia, Germania și Spania. Soluțiile prezentate urmăresc să inspire inovatorii sociali români să colaboreze și să creeze coaliții orientate spre acțiune pentru a facilita tranziția de la probleme la soluții.


Publicat de

Redacția

Echipa InvestEnergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.