INS: Câștig salarial mediu nominal net de top în extracția petrolului și gazelor – 5.019 lei, în iunie

Publicat pe Categorii Flux energetic
Prima Pagina Actual Flux energetic INS: Câștig salarial mediu nominal net de top în extracția petrolului și gazelor – 5.019 lei, în iunie

Câștigul salarial mediu nominal net a fost de 1.818 lei în iunie, în creștere față de luna mai cu 12 lei (+0,7%), comunică Institutul Național de Statistică (INS).

Cele mai mari valori ale câștigului salarial mediu nominal net s-au înregistrat în extracția petrolului brut și a gazelor naturale -5.019 lei, iar cele mai mici în hoteluri și restaurante – 1.032 lei.

Creșterile salariale sunt ca urmare a acordării de premii ocazionale (inclusiv prime de vacanță), sume din profitul net și din alte fonduri (inclusiv tichete de masă și tichete cadou), dar și realizărilor de producție ori încasărilor mai mari (funcție de contracte), se precizează în comunicatul INS.

În sectorul bugetar s-au înregistrat ușoare fluctuații ale câștigului salarial mediu net față de luna precedentă în administrație publică (+0,4%), învățământ (-0,6%), sănătate și asistență socială (-0,8%).

În raport cu evoluția prețurilor de consum, indicele câștigului salarial real a fost de 103,8% pentru luna iunie 2015 față de luna precedentă.


Publicat de

Redacția

Echipa InvesTenergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *