INS: Cifra de afaceri din industrie a crescut, dar în industria energetică se înregistrează scăderi

Publicat pe Categorii Flux energetic
Prima Pagina Actual Flux energetic INS: Cifra de afaceri din industrie a crescut, dar în industria energetică se înregistrează scăderi

Cifra de afaceri din industrie pe piața internă și piața externă, a crescut, în luna iunie 2015, cu 7,2% față de luna mai, respectiv cu 6,5% față de luna iunie a anului trecut, potrivit datelor communicate de Institutul Național de Statistică – INS.

Evoluția cifrei de afaceri din industrie a avut la bază creșterea industriei prelucrătoare (+7,5%), în timp ce industria extractivă a scăzut cu 0,8%.

Potrivit INS, au fost înregistrate creșteri în toate sectoarele de la o lună la alta: industria bunurilor de uz curent (+10,4%), industria bunurilor de capital (+9,5%), industria bunurilor de folosință îndelungată (+6,2%), industria energetică (+4,3%) și industria bunurilor intermediare (+4,2%).

De semnalat că, majorarea cifrei de afaceri din industrie, în luna iunie 2015, față de luna iunie 2014, a avut loc pe fondul creșterilor din industria prelucrătoare (+7,1%), care a compensat scăderea de 8,3% din industria extractivă. În industria energetică însă, s-a înregistrat o scădere cu 15,4%, conform INS.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *