INS: Exportul de electricitate a scăzut cu 19% în primele 7 luni

Publicat pe Categorii Flux energetic
Prima Pagina Actual Flux energetic INS: Exportul de electricitate a scăzut cu 19% în primele 7 luni
  • Consumul de energie la 7 luni, mai mare cu 9,2%

Consumul de energie electrică din România a crescut, în primele şapte luni ale acestui an, cu 9,2% faţă de perioada similară din 2015, până la 32,2 terawatt-oră (TWh),  susţinut de cererea mai mare a companiilor, potrivit datelor Institutului Naţionale de Statistică (INS).

factura-energie-electricaDupă primele şase luni, consumul total de electricitate din România înregistrase un avans uşor mai accelerat, de 10,3% faţă de perioada echivalentă din 2015, până la 27,6 TWh. Statisticile oficiale arată că, în acest an, doar firmele şi-au mărit consumul de energie electrică, în timp ce autorităţile locale au făcut economii la iluminatul public, iar consumul populaţiei a crescut nesemnificativ, scrie News.ro.

Iluminatul public a înregistrat, pe primele 7 luni ale anului, o scădere cu 1,3%, iar consumul populaţiei a crescut cu 1,5%, se preciează în comunicatul INS. Cererea de electricitate din partea companiilor a rămas susţinută, cu un consum total de 24,8 TWh în primele şapte luni, cu 11,8% mai mare comparativ cu perioada echivalentă a anului trecut. Exportul de electricitate a României a scăzut cu 19% faţă de primele 7 luni ale anului 2015, până la 4,65 TWh.

Potrivit INS, producţia de energie electrică a fost, în primele şapte luni ale acestui an, de 38,04 TWh, în creştere cu 3,4%, din care 14,36 TWh din termocentrale clasice, 12,57 TWh în hidrocentrale, 6,25 TWh în centrala nucleară de la Cernavodă şi 3,66 TWh în parcurile eoliene.


Publicat de

Redacția

Echipa InvestEnergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *