INS: Consumul final de energie al României a crescut cu 6,2% în ianuarie,  populaţia a făcut o economie de 3,7%

Publicat pe Categorii Flux energetic
Prima Pagina Actual Flux energetic INS: Consumul final de energie al României a crescut cu 6,2% în ianuarie,  populaţia a făcut o economie de 3,7%

Consumul final de energie electrică al României a crescut în prima lună a acestui an cu 6,2% faţă de perioada similară a anului trecut, însă populaţia a făcut o economie de 3,7%, potrivit datelor Institutului Naţional de Statistică, scrie Agerpres. În schimb, consumul industrial a fost mai mare cu 10,1%, iar cel cu iluminatul public a crescut cu 2%.

Producţia totală de electricitate a fost mai mare cu 5,9%, cea mai mare creştere fiind în zona regenerabilelor: cu 39% mai multă energie fotovoltaică şi cu 25% mai multă energie eoliană. Producţia în termocentrale şi hidrocentrale a scăzut cu ponderi între 1% şi 2%. Importurile au fost mai mici şi ele cu 10,2%, în timp ce cantitatea exportată a scăzut cu 1% faţă de ianuarie 2021, potrivit datelor INS.

Gazele naturale și combustibilii s-au scumpit cel mai mult în ultimul an, în timp ce singura ieftinire s-a înregistrat la energia electrică. În intervalul februarie 2021 – februarie 2022, preţurile la gaze naturale au urcat cu 44,94% şi la combustibili cu 27,24%, conform INS.


Publicat de

Redacția

Echipa InvestEnergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.