Insolvența RADET: Administratorul judiciar, firma lui Piperea, încasează 35.000 euro/lună pe un an de observație. Onorariul crește la reorganizare

Publicat pe Categorii Business, Semnal
Prima Pagina Actual Semnal Insolvența RADET: Administratorul judiciar, firma lui Piperea, încasează 35.000 euro/lună pe un an de observație. Onorariul crește la reorganizare

Să te tot ocupi de insolvența unei companii de talia RADET. Proiectul RADET este mană cerească pentru firma avocatului Gheorghe Piperea. Pe perioada de observație, de 9-12 luni, administratorul judiciar RomInsolv SPRL, va câștiga 35.000 de euro pe lună plus TVA. Creditorii au aprobat, în ședința din data de 13  ianuarie 2017, propunerea de onorariu venită din partea  administratorului judiciar pentru perioada de observație.

radet-200x150

“Având în vedere complexitatea procesului de reorganizare pe care îl anticipăm și faptul că astăzi nu este pe deplin structurată o strategie de reorganizare, vom supune aprobării numai onorariul administratorului judiciar pe perioada de observație (de la deschiderea procedurii insolvenței până la deschiderea procedurii reorganizării). Nivelul acestui onorariu fix este de 35.000 Euro/lună plus TVA și este destinat să acopere cheltuielile RomInsolv cu personalul și logistica pentru a crea premisele economice, legale și procedural necesare realizării reorganizării RADET. Estimăm că perioada de observație va fi de 9-12 luni”, potrivit Notei de fundamentare a ședinței adunării creditorilor.

Firesc, realizarea și implementarea planului de reorganizare a RADET înseamnă un  onorariu mai mare pentru administratorul judiciar, care va veni cu o nouă  propunere la momentul potrivit. Timp de un an, de observație, administratorul judiciar RADET va încasa 35.000 euro/lună, după care are toate șansele să se ajungă la 50.000 euro/lună, cât a fost și onorariul lui Remus Borza la Hidroelectrica.

Ce zice administratorul judiciar că a făcut și va face pentru RADET în perioada de obsevație

În cele 3 luni de la data deschiderii procedurii de insolvență  la RADET, echipa RomInsolv susține că a întocmit rapoarte, a deschis două conturi de insolvență, a inventariat patrimoniul privat, a supravegheat activitatea curentă (contracte în derulare, încasări și plăți effectuate, litigii în derulare – 42 la număr) și alte activități enumerate în materialul prezentat la adunarea creditorilor.

În perspectivă, acțiunile administratorului judiciar “converg către obiectivul final al procedurii, respectiv rentabilizarea activității economice a RADET, transformarea acesteia în socieatte comercială și, în final, fuziunea prin absorbția ELCEN într-o entitate vizbilă, supusă unui plan investițional coherent, capabilă ca din creșterea eficienței activității să achite datoriile rămase la masa credală comună a RADET și ELCEN după confirmarea planurilor de reorganizare”, se menționează în documentul consultat de InvesTenergy.

RomInsolv susține că va implementa la RADET un mix de măsuri tehnice, economice și juridice prin care va face posibil echilibrul financiar al RADET în sezonul 2017/2018. Totodată, va întocmi planul de reorganizare și va a sigura suport juridic și economico-financiar pe perioada transformării regiei în societate comercială. Se susține proiectul fuziunii, astfel ca societatea obținută prin absorbția ELCEN de către RADET să fie administrată sub un plan de reorganizare gestionat tot de firma avocatului Gheorghe Piperea.

 


Publicat de

Redacția

Echipa InvestEnergy

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *