Insolvența Transenergo face victime. Electrica are de recuperat 36 milioane lei

Publicat pe Categorii Business, Flux energetic
Prima Pagina Actual Flux energetic Insolvența Transenergo face victime. Electrica are de recuperat 36 milioane lei

Cu câteva excepții, companiile din sectorul energetic nu o duc prea bine în această perioadă când situația este extrem de încordată pe piața energiei. Reprezentanții companiei Enel România spun că piața energiei trece prin prima sa încercare excepțională, iar colegii de la Electrica  susțin că s-a intrat într-o etapă turbulentă, care a avut ca rezultat creșteri semnificative ale consumului de energie electrică și a prețurilor de pe piață, ambele atingând maxime istorice.

images-1 (1)

Într-un raport transmis BVB, conducerea Electrica prezintă expunerea companiei la situația actuală a pieței energetice românești. “La data de 27 ianuarie 2017, Electrica SA are pe segmentul de Parte Responsabilă cu Echilibrarea, o expunere de 36,3 milioane RON aferentă clientului său Transenergo. Ca urmare a solicitării de intrare în insolvență a clientulului, în timp ce ELSA și un alt jucător de pe piață au depus de asemenea cerereri separate de deschidere a procedurii de insolvență a acestuia, conducerea se așteaptă la un grad scăzut de recuperare din valoarea totală a expunerii”, se precizează în raportul companiei.

Schimbări la Electrica

Consiliul de Administrație al Electrica a hotărât, în ședința din data de 27 ianuarie, să îl revoce pe Robert Eduard Angelescu din calitatea de director executiv al Direcției Coordonare Vânzări.

Totodată, CA a numit pe Livioara Șujdea în calitate de Director Executiv Distribuție, începând cu data de 1 februarie 2017.


Publicat de

Redacția

Echipa InvesTenergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *