Institutul de Competențe al EIT InnoEnergy a depășit pragul de 100.000 de muncitori instruiți pentru a răspunde nevoilor industriei bateriilor

Publicat pe Categorii Semnal, Stiri externe
Prima Pagina Actual Semnal Institutul de Competențe al EIT InnoEnergy a depășit pragul de 100.000 de muncitori instruiți pentru a răspunde nevoilor industriei bateriilor

Institutul de Competențe InnoEnergy, unul dintre cei mai importanți furnizori de formare de forța de muncă din domeniul energiei sustenabile din Europa, anunță atingerea obiectivului de a instrui 100.000 de cursanți prin intermediul Academiei Europene a Alianței Bateriilor (EBA Academy).

Lansată în 2022 ca prima Academie Net-Zero din Europa, și  mandatată de către Comisia Europena, răspunde nevoilor unei industrii în continuă evoluție și ale forței sale de muncă. EIT InnoEnergy este susținut de Institutul European de Inovare și Tehnologie (EIT), o entitate a Uniunii Europene.

Academia oferă servicii de formare adaptate pentru a echipa noile talente care intră în industrie și pentru a îmbunătăți expertiza tehnică a profesioniștilor cu experiență, dezvoltate în colaborare cu experții din industrie de la Alianța Europeană a Bateriilor.

Potrivit informațiilor transmise de InnoEnergy, cursurile tehnice dezvoltate pentru ingineri și tehnicieni, precum Sistemele de Management al Bateriilor și Tehnician de Baterii, au fost cele mai accesate cursuri, cu 27.000 de cursanți care au finalizat ultimul curs. Cursurile fundamentale precum Fundamentele Bateriilor și Bazele Stocării Bateriilor au fost, de asemenea, foarte solicitate, reflectând interesul tot mai mare al forței de muncă pentru a obține competențele necesare în sector. Cursurile Academiei, oferite online sau  in prezential sunt disponibile in 10 limbi,  fiind disponibile la nivel  pan-european, cu 27.500 de cursanți instruiți în Germania, 21.000 în Franța, 11.000 în Spania și câte 8.000 în Polonia și România.

Oana Penu, Directorul Institutului de Competențe InnoEnergy, a declarat: „Echiparea forței de muncă din Europa cu competențele potrivite este o necesitate pentru competitivitatea Europei în sectoarele strategice. Atingerea pragului de 100.000 de cursanți instruiți este o dovadă a puterii inițiativelor de formare axate pe industrie. Totuși, mai este mult de făcut pentru a echipa forța de muncă cu toate competențele necesare pentru tranziția verde. Academia Europeană a Alianței Bateriilor a stabilit un nou standard pentru colaborarea dintre industrie și mediul academic.”

Academia este susținută de 13 state membre și regiuni, inclusiv Spania, Franța, Ungaria, regiunea Göteborg, România, Bulgaria, Flandra, Valonia, Irlanda, Slovacia, Polonia și Catalonia, parteneriate industriale cu ManpowerGroup și NIIT și o rețea de 4.000 de formatori locali. Academia a stabilit un model pentru viitoarele Academii Net-Zero, punând bazele pentru Academia Europeană de Energie Solară, lansată în 2024.

După finalizarea cu succes a instruirii a 100.000 de cursanți, Academia și partenerii săi anunță că își vor extinde serviciile de perfecționare pentru a dezvolta talentul necesar la nivel european si va include recrutarea, integrarea și retenția cursantilor oferind o  abordare holistică pentru a răspunde nevoilor industriei dincolo de recalificare.

EIT InnoEnergy operează în centrul tranziției energetice și este motorul principal de inovație în energia sustenabilă. Acesta aduce tehnologia, inovația modelului de afaceri și competențele necesare pentru a accelera Pactul Verde, progresul către obiectivele Europei de decarbonizare și reindustrializare, îmbunătățind în același timp securitatea energetică.

Recunoscut ca fiind cel mai important fond de investiții în tehnologii curate și economia albastră din Europa în 2023 de către Startup Genome, unul dintre cei mai activi investitori în deeptech din Europa în 2023 de către Sifted și cel mai activ investitor în sectorul energetic în 2022 de către Pitchbook, InnoEnergy susține inovațiile dintr-o gamă largă de domenii. Acestea includ stocarea energiei, transportul și mobilitatea, sursele regenerabile, eficiența energetică, industriile greu de decarbonizat, rețelele inteligente și clădirile și orașele sustenabile.

InnoEnergy are un portofoliu de peste 200 de companii, care se estimează că vor genera venituri de 110 miliarde de euro și vor economisi cumulativ 2,1G tone de CO2e până în 2030. Colectiv, aceste companii au atras investiții de peste 9,7 miliarde de euro până în prezent.

InnoEnergy este forța motrice din spatele a trei inițiative strategice europene, care includ Alianța Europeană a Bateriilor (EBA), Centrul European de Accelerare a Hidrogenului Verde (EGHAC) și Alianța Europeană pentru Industria Solară Fotovoltaică (ESIA).

InnoEnergy a fost înființat în 2010 și este susținut de Institutul European de Inovare și Tehnologie (EIT), o entitate a Uniunii Europene. De la începuturile sale, InnoEnergy a evaluat peste 7.000 de start-up-uri, a lansat peste 300 de produse pe piață și a supravegheat depunerea a peste 370 de brevete de către companiile din portofoliul său. Astăzi, InnoEnergy are un ecosistem de încredere format din peste 1.200 de parteneri și 35 de acționari și o echipă de peste 200 de persoane cu birouri în întreaga Europă și în Boston, SUA. www.innoenergy.com


Publicat de

Redacția

Echipa InvesTenergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *