Interesul de partid mai presus de Transelectrica! SGG pune noi supraveghetori provizorii care s-au remarcat în PNL

Publicat pe Categorii Business, Semnal
Prima Pagina Actual Semnal Interesul de partid mai presus de Transelectrica! SGG pune noi supraveghetori provizorii care s-au remarcat în PNL

Un nou Guvern la Palatul Victoria, aceleași obiceiuri! Nici nu s-au apucat bine de treabă actualii guvernanți, că s-au și pus pe schimbat șefii de la companiile de stat din subordine. Prima vizată este compania Transelectrica. Noul acționar, Secretariatul General al Guvernului, a transmis, ieri – 11 noiembrie,  o adresă prin care solicită numirea unor noi membri provizorii în Consiliul de Supraveghere. Tot pe criterii politice, cum altfel. Pleacă oamenii de la PSD, vin cei de PNL, nici nu contează că au sau nu habar de energie, de ce ar trebui să facă la Transelectrica, ca lucrurile să funcționeze spre binele întregului sector energetic.

Parcurgem adresa transmisă de SGG și parcă nici nu ne mai miră să vedem că sunt propuși pentru numire noi membri în Consiliul de Supraveghere, tot provizorii, tot după criterii politice.  Propunerile SGG pentru CS Transelectrica sunt: Popescu Luiza, Burduja Sebastian, Badea Jean, Comănescu Jean-Valentin, Burlacu Oleg, Goicea Adrian și Stan-Olteanu Manuela Petronela.

Sebastian Burduja este preşedinte al Organizaţiei PNL sector 1 Bucureşti, fiul lui Marinel Burduja, care a fost vicepreşedinte al Bancorex şi fost vicepreşedinte al Raiffeisen Bank.  Tânărul Burduja a declarat că a absolvit printre primii Universitățile Stanford și Harvard, afișând o bogată pregătire, scrie e-nergia.ro. Acum are posibilitatea să facă practică și nu oriunde, ci la Transelectrica.

Burlacu Oleg, prezentat de SGG ca avocat, fost vicepreşedinte al PNL Bucureşti şi membru al Consiliului Local al Sectorului 5. Potrivit e-nergia.ro, ar fi în prezent avocat al Poliţiei Locale a Sectorului 5.

Badea Jean, prezentat de SGG ca informatician, este secretarul general PNL Sector 2.

Comănescu Jean-Valentin,  economist, este consilier local PNL, Sector 4. Este prezentat ca economist.

Goicea Adrian este susținut de PNL Sector 3 și ar urma să fie și președintele Consiliului de Supraveghere, potrivit hotnews.ro. Popescu Luiza este inginer.

Stan-Olteanu Manuela Petronela este, în prezent, Preşedinte neexecutiv al Romgaz. A fost consilier la SGG, preşedinte CA Conpet.

Actualul CS este format din: Mircea Gheorghe Dumitru Coșea, Adrian Mitroi, Virginia Mihaela Toader, Mihaela Constantinovici, Florin – Radu Ciocănelea, Petru Tărniceru și Ionică Bădilă. Mandatele membrilor CS  expiră la 30 noiembrie.

Provizoratul continuu, schimbările dese la nivel de conducere, care se fac pe criterii politice, își pun amprenta asupra bunei funcționări a companiei,  afectează  continuarea planurilor de dezvoltare și investiții, avertizează specialiști din domeniul energetic.


Publicat de

Redacția

Echipa InvesTenergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *