Internship la Camera Deputaților. Încep înscrierile

Publicat pe Categorii Flux energetic, Info, Info Consumatori
Prima Pagina Actual Flux energetic Internship la Camera Deputaților. Încep înscrierile

Luni, 18 septembrie, Camera Deputaților începe înscrierile pentru a II-a ediție a programului de internship 2023, care se va desfășura în perioada 16 octombrie – 15 decembrie.

Programul este dedicat studenților și absolvenților interesați de activitatea uneia dintre cele două Camere ale Parlamentului României

Programul de internship la Camera Deputaților reprezintă o inițiativă de transparentizare a procesului legislativ și de familiarizare a tinerei generații cu specificul activității Camerei Deputaților, viitorii interni având posibilitatea de a participa la activitățile desfășurate de comisiile parlamentare și departamentele participante. De asemenea, programul include o serie de cursuri, sesiuni tematice și vizite, complementare activității desfășurate de interni în cadrul structurilor parlamentare. 

Studenții și absolvenții pot aplica în perioada 18 septembrie – 1 octombrie, prin platforma de servicii online a Camerei Deputaților, implementată prin proiectul “Creșterea capacității administrative a Camerei Deputaților pentru furnizarea de servicii de calitate”, proiect cofinanțat din fonduri europene prin POCA 2014-2020. Pentru a aplica, se accesează link-ul https://servicii-electronice.cdep.ro și se completează formularul din secțiunea CATEGORII DE SERVICII – Informații publice – Internship la CDep – Lansează solicitare. Evaluarea candidaturilor și interviurile vor avea loc în prima jumătate a lunii octombrie.

Pe durata desfășurării internshipului, internii vor primi o indemnizație lunară și perioada de activitate va fi considerată vechime în muncă. Durata programului de lucru va fi de 20 de ore de prezenţă în fiecare săptămână, iar activitatea va fi remunerată cu suma de 1900 lei brut/lună.

Regulamentul de organizare și desfășurare a programelor de internship la Camera Deputaților, Legea nr. 176/2018 privind internshipul, cu completările ulterioare, calendarul programului, specializările disponibile și condițiile de eligibilitate pot fi consultate pe pagina de internet dedicată – click aici.


Publicat de

Redacția

Echipa InvesTenergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *