Intervenție de urgență pentru abordarea problemei prețurilor ridicate la energie. Miniștrii energiei din UE se reunesc pe 30 septembrie

Publicat pe Categorii Flux energetic, Stiri externe
Prima Pagina Actual Flux energetic Intervenție de urgență pentru abordarea problemei prețurilor ridicate la energie. Miniștrii energiei din UE se reunesc pe 30 septembrie

Miniștrii energiei din UE vor urmări să ajungă la un acord politic cu privire la o propunere de regulament al Consiliului privind o intervenție de urgență pentru abordarea problemei prețurilor ridicate la energie.

Reuniunea extraordinară a Consiliului Transporturi, Telecomunicații și Energie va avea loc în data de 30 septembrie 2022.

Propunerea vizează atenuarea presiunii exercitate de prețurile ridicate ale energiei asupra cetățenilor și a economiei. Aceasta include măsuri de reducere a cererii de energie electrică în vederea reducerii prețurilor energiei electrice pentru consumatori, precum și măsuri de redistribuire a veniturilor excedentare din sectorul energetic către clienții finali, potrivit unui comunicat al Consiliului UE.

Miniștrii energiei din UE vor discuta opțiuni de atenuare a prețurilor la energie și vor examina progresele înregistrate în ceea ce privește pregătirea pentru iarnă.

În urma schimbului de opinii privind măsurile de pregătire, miniștrii au conchis că, în pofida evoluțiilor recente și în special a reducerii fluxurilor de gaze rusești prin intermediul Nordstream I, Europa este pregătită pentru această iarnă. Măsurile propuse au un caracter excepțional și temporar.


Publicat de

Redacția

Echipa InvestEnergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *