Intrarom a finalizat pentru Distribuție Energie Oltenia un sistem de măsurare și transmitere a datelor de la contoare inteligente

Publicat pe Categorii Electrica si termica, Energie, Flux energetic
Prima Pagina Energie Electrica si termica Intrarom a finalizat pentru Distribuție Energie Oltenia un sistem de măsurare și transmitere a datelor de la contoare inteligente
  • Prin proiectul pilot s-au furnizat 10.000 de contoare inteligente, filtre și concentratoare de date și servicii de instalare

Intrarom, subsidiară din România a Intracom Telecom Group, a finalizat în data de 18 august 2020, un contract pilot cu Distribuție Energie Oltenia, din cadrul CEZ România, operator de energie electrică ce acoperă șapte județe din regiunea Oltenia.

În baza contractului, Intrarom a furnizat și instalat un subsistem de măsurare și transmitere a informației de la contoare inteligente mono și trifazate (SMT), concentratoare date, precum și instalarea și punerea în funcțiune a acestui sistem.

Proiectul este parte integrantă din strategia CEZ Group de a investi în modernizarea sistemului de măsurare a energiei electrice, proces ce implica înlocuirea contoarelor de electricitate ale clienților din zonele menționate anterior cu contoare inteligente, ce vor fi incluse într-un sistem de contorizare inteligentă.

Mai exact, prin intermediul acestui proiect pilot s-au furnizat 10.000 de contoare inteligente, filtre și concentratoare de date și servicii de instalare, configurare și integrare a acestora în sistemul informatic (MMDC) existent, testare și punere în funcțiune, implicând totodată toate lucrările aferente de șantier, precum si servicii de instruire a personalului, servicii de garanție și asistență tehnică.

Georgios Roussos, Director General Intrarom, declară: „Suntem încântați de încrederea acordată de către CEZ Romania de a alege, dezvolta și implementa o soluție pilot de contorizare inteligentă furnizata de Intrarom, în linie cu strategia sa de dezvoltare adoptând tehnologiile cele mai avansate pentru rețelele electrice. Proiectul a fost realizat cu succes, demonstrând capacitatea echipei Intrarom de a implementa proiecte smart dedicate companiilor din industria energiei și utilităților, o ramură de importanta critica a  economiei romanesti, aflata in plina modernizare si expansiune, ajutandu-i astfel sa se diferentieze pe noua piata liberalizata a energiei.”

În cadrul acestui contract, Intrarom a cooperat cu succes cu doi subcontractori: ADD Grup Moldova și ADREM Invest.

Ca rezultat, noul sistem de măsurare inteligenta a energiei va furniza mai multe informații decât un contor convențional, asigurând o comunicație bidirecțională între contorul electronic inteligent și subsistemul de gestionare a datelor măsurate. Prin intermediul sistemului, se va asigura citirea, conectarea și deconectarea la distanță a contoarelor, sporindu-se astfel confortul utilizatorului final, explică specialiștii Intrarom.

Proiectul intitulat ”Sistem de masurare si transmitere a datelor de la contoare, format din contoare inteligente monofazate sau trifazate și concentratoare de date“ este al doilea proiect pe care ADD Grup și Intrarom îl implementeaza la DEO. Primul a fost desfășurat în 2017 și a servit drept ‘’proof of concept’’ pentru DEO pentru a înțelege tehnologia și a alege direcția corectă in strategia de contorizare inteligentă. Rezultatele proiectului reprezintă o dovadă excelentă a faptului că deciziile au fost corecte și bine gândite.


Publicat de

Redacția

Echipa InvestEnergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.