InvesTenergy recomandă “Romanian Energy Day 2018”, 5-6 iunie

Publicat pe Categorii Evenimente, Flux energetic
Prima Pagina Actual Flux energetic InvesTenergy recomandă “Romanian Energy Day 2018”, 5-6 iunie

În calitate de Partener  Media, InvesTenergy recomandă Conferința “Romanian Energy Day 2018”, organizată de Centrul Român al Energiei, ce va avea loc în perioada 5-6 iunie, la Bruxelles.

Cei mai importanți actori din piața de energie europeană, Maros Sefcovici, Vicepreședintele Comisiei Europene și comisarul pentru climă și energie, Miguel Arias Canete vin la Romanian Energy Day 2018. Alături de ei, România va fi reprezentată la cel mai înalt nivel de Comisarul pentru Politici Regionale, Corina Crețu, Ministrul Delegat pentru Afaceri Europene Victor Negrescu și o echipă consolidată de la Ministerului Energiei, precum și de la Ministerului Mediului.

Discuțiile vor fi susținute de key-speakeri cu rezonanță din industrie și vor fi concentrate în două zile, pe 5 si 6 iunie 2018.  Se vor dezbate subiectele cele mai fierbinți ale sectorului energetic românesc.

Ajunsă la cea de-a 7-a ediție, conferința Romanian Energy Day este organizată de Centrul Român al Energiei, cu suportul Ministerului Afacerilor Externe prin Ministrul Delegat pentru Afaceri Europene și al Reprezentanței Permanente a României pe lângă Uniunea Europeană. Dedicat piețelor energetice din Europa Centrala și de Sud-Est, evenimentul reunește anual peste 130 de participanți și vorbitori de înalt calibru și abordează problematica identificării opțiunilor viabile pentru implementarea și integrarea măsurilor adoptate de Comisia Europeană în domeniul energetic pentru regiunea noastră.  Conferința s-a evidențiat ca un relevant forum de dezbateri și cooperare regională, prin participarea în cadrul edițiilor anterioare a comisarilor pe energie și climă, Günther Oettinger și Miguel Arias Cañete și a vice-președintelui Comisiei Europene Maroš Šefčovič.

Evenimentul din acest an se axează pe cadrul ce va fi creat de Pachetul “Energie curată pentru toți europenii” și impactul asupra viitoarelor planuri de dezvoltare ale sectoarelor energetice ale țărilor membre în general și al regiunii Central și Sud-Est Europene în particular. În plus, conferința adresează și apropierea Președinției României a Consiliului Uniunii Europene.

Despre Centrul Român al Energiei

Centru Roman al Energiei (CRE) este cea mai importanta organizatie neguvernamentala, non profit si apolitica care sustine dezvoltarea si reprezentarea sectorului energetic din Romania in raport cu institutiile Europene, regionale si nationale. Infiintata in 2011, avand reprezentante atat la Bucuresti cat si la Bruxelles, CRE reuneste peste 20 de companii reprezentative ale sectorului energetic din Romania, acoperind intreg lantul energetic – extractie, productie, transport si distributie energie electrica si petrol si gaze, servicii energetice si de proiectare.

Obiectivele CRE vizeaza stimularea competitivitatii pentru sectorul energetic din România, dezvoltând în același timp dialogul și cooperarea între companiile membre și autoritățile și instituțiile relevante naționale, regionale și europene active în politica energetică. De asemenea, componenta de diplomație energetică se completează, din anul 2016, cu reprezentarea oficială a României si co-ordonarea Centrului de Dialog si Cooperare in Domeniul Energetic in cadrul formatului de cooperare China – Europa Centrala si de Est denumit sugestiv ”16+1”.


Publicat de

Redacția

Echipa InvestEnergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *