Investiţie de 8,9 milioane lei la depozitul de gaze Depomureş

Publicat pe Categorii Flux energetic
Prima Pagina Actual Flux energetic Investiţie de 8,9 milioane lei la depozitul de gaze Depomureş

Ministerul Energiei comunică că a recepţionat o investiţie în valoare de 8,9 milioane lei în reţeaua de conducte de gaze naturale aferentă depozitului de gaze Depomureş, din Târgu Mureş. Investiţia face parte din proiectele de interes comun aprobate de Comisia Europeană, iar autorizaţia de construire a fost emisă de Ministerul Energiei în luna septembrie a anului trecut.

Noua conductă are o lungime de peste 3 kilometri şi este proiectată să asigure o presiune de 100 bar. Aceasta a fost proiectată atât pentru injecţia gazelor naturale în depozitul Depomureş, cât şi pentru extracţia gazelor şi livrarea lor în sistemul naţional de transport al gazelor naturale.

“Deşi pare un proiect local, acesta este extrem de important pentru întregul sistem naţional de transport al gazelor. Această investiţie, finalizată şi aflată deja în exploatare, a înlocuit o infrastructură veche de peste 30 de ani. Nu de puţine ori, în perioadele de vârf de consum, au fost situaţii în care gazele stocate acolo nu puteau fi extrase sau nu au sprijinit la capacitatea maximă sistemul naţional de transport. Prin această investiţie, am eliminat aceste vulnerabilităţi în ceea ce priveşte aprovizionarea cu gaze în perioadele cu cerere ridicată”, a declarat ministrul Energiei, Anton Anton.

Depozitul de înmagazinare Depomureş are o capcitate de 300 de milioane de metri cubi.

 


Publicat de

Redacția

Echipa InvestEnergy

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *