Investiții cu 40% mai mari la OMV Petrom în 2022. Decizia finală pentru Neptun Deep – programată la jumătatea anului 2023. Pre-condiție: un mediu stabil fiscal şi legislativ

Publicat pe Categorii Business, Flux energetic, Investitii / Tranzactii
Prima Pagina Actual Flux energetic Investiții cu 40% mai mari la OMV Petrom în 2022. Decizia finală pentru Neptun Deep – programată la jumătatea anului 2023. Pre-condiție: un mediu stabil fiscal şi legislativ

OMV Petrom va crește cu 40% investițiile în 2022 comparativ cu 2021. Planificăm o creștere semnificativă a investițiilor în următorii ani, a declarat Alina POPA, CFO.

Decizia finală în privinţa investiţiei în proiectul Neptun Deep din Marea Neagră ar putea fi luată la jumătatea anului 2023, dar ştim cu toţii că dacă Legea offshore ar fi fost într-un alt loc în 2018, am fi văzut producţia de la Neptun la sfârşitul acestui an, a afirmat Christina Verchere, CEO OMV Petrom, în cadrul unei conferințe de presă de prezentare a rezultatelor la 6 luni.

“Legea offshore aduce îmbunătăţiri pe care le salutăm, însă avem nevoie de clarificări în ceea ce priveşte principiile de piaţă liberă pe baza transferului responsabilităţii de operare. Va dura între 9 şi 12 luni până la luarea deciziei finale de investiţii, care se estimează a fi luată la mijlocul anului 2023. Vă asigurăm că vrem să mergem cât se poate de repede, pentru că aşteptăm de ani de zile, însă pre-condiţia pe care am repetat-o mereu este un mediu stabil fiscal şi legislativ. Deci, pentru asta avem nevoie de clarificări”, a spus Verchere.

Potrivit acesteia, strategia OMV Petrom până în 2030 este cea mai mare la nivel de investiţii propus vreodată de o companie energetică din România. Este evident că, prin Neptun Deep începem, într-adevăr, să mergem mai repede decât am crezut în ceea ce priveşte unele proiecte de tranziţie energetică, mai ales proiectul de panouri fotovoltaice cu complexul Oltenia. Tranzacţia dintre Romgaz şi Exxon Mobil va fi finalizată în al treilea trimestru din acest an şi suntem pregătiţi să devenim operatori, pentru că avem echipa necesară, a spus Verchere.


Publicat de

Redacția

Echipa InvestEnergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.